Trend med at dele bolig på retur under Corona

Efter ti år i træk, hvor antallet af husstande med flere familier er steget, er trenden i 2020 blevet brudt. Det skyldes med stor sandsynlighed Corona og en stærke privatøkonomier, vurderer Nybolig.

Mens antallet af husstande bestående af flere familier fra 2010 til 2019 er steget med godt 63.000 eller med 37 pct., er der det seneste år sket en nedgang i antallet af husstande, hvor der bor flere familier under samme tag.

I forhold til 2019 er der i løbet af 2020 blevet godt 2.000 færre multihusstande, og der er første gang i ti år, at der ikke har været vækst i antallet af husstande med flere familier. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget af tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Thomas Hovgaard, som er Nyboligs kommunikationschef, kan Corona være årsag til, at trenden med at bo flere familier under samme tag er gået ned i kadence.

-Under nedlukningen har det af praktiske grunde været en del mere kompliceret at planlægge at flytte sammen flere familier, da vores tilværelser har været sat på stand by. Og det er helt sikkert grunden til, at vi ser, at en ellers ret stærkt trend blive brudt, siger Thomas Hovgaard.

Han henviser også til danskernes generelt stærke husholdningsøkonomier og de lave renter.

-Danskernes økonomi er stærk og med den lave rente er det muligt at finansiere en bolig, så det måske afholder flere fra at bo sammen af økonomiske årsager, hvor det at bo flere familier sammen kan reducere de samlede boligudgifter, siger Thomas Hovgaard