VIDIYO™ – en ny måde at lave musikvideoer på

Foto: LEGO

LEGO Koncernen og Universal Music Group (UMG) har i dag offentliggjort

LEGO® VIDIYO™, en sjov og innovativ måde at lave musikvideoer på, der er udviklet til at hylde og udvide børns kreativitet og passion for musik. LEGO VIDIYO er en helt ny måde at lege på, der opfordrer børn til at drømme stort ved at instruere, producere, optræde i og dele deres egne musikvideoer med hitsange fra UMG’s uovertrufne kunstnere fra hele verden.    

Foto: LEGO

LEGO VIDIYO er rettet mod børn i alderen 7-10 år og skaber et trygt univers, hvor de kan lege på kryds og tværs af den fysiske og digitale verden. På platformen kan børn eksperimentere med leg og musik – en kombination, der er grundlæggende for deres udvikling, og som udvider deres evne til at skabe følelsesmæssige og kreative forbindelser med andre mennesker.

 

Ved at kombinere ny teknologi med LEGO System i Leg og musik fra mange af verdens førende kunstnere på tværs af flere genrer giver LEGO VIDIYO børnene en ny mulighed for at udtrykke sig kreativt. Ved at lade dem styre deres egen produktion af musikvideoer kan børn både opdage og styrke deres passion for musik gennem en medrivende, positiv og tryg social oplevelse. Da LEGO VIDIYO kræver forældresamtykke, anonymitet og ekstern kontrol af alt indhold, der uploades til app-feedet, kan forældre være forvisset om, at deres børn er i trygge hænder, når de slipper kreativiteten løs online.

Foto: LEGO

Med en unik blanding af LEGO elementer, minifigurer, musik, augmented reality og en imponerende ny app er LEGO VIDIYO fyldt med endeløse kombinationer og redigeringsmuligheder, som frigøres med de nye specialeffekt “BeatBits”. Unge skabere kan more sig og eksperimentere med deres egen individuelle stil og måde at lave musikvideoer på. Sådan fungerer det:

 

 • Vælg en af de mange sange i appen, som tæller en lang række etablerede kunstnere, både de nyeste fra hitlisterne og de mest kendte klassikere.
 • Dan dit eget band ved hjælp af en stor samling af nye, fysiske minifigurer, som kan tilpasses og vækkes til live i forskellige størrelser via AR-teknologi i VIDIYO-appen.
 • Brug specialeffekter i form af “BeatBits“, og placer dem på scanningsscenen. BeatBits er dekorerede kvadratiske 2 x 2 LEGO elementer, som efter scanning låser op for digitale effekter, der giver dig mulighed for at styre alt fra video- og musikstil til sceneeffekter. Skabere kan se deres vision blive til virkelighed ved at vælge alt fra sort-hvid blingeffekter til konfettiregn og røntgensyn. De kan også tilføje lydeffekter som f.eks. DJ-scratch, musestemme eller saxofonsolo samt sjove, karakteristiske figurbevægelser og gimmicks, lige fra breakdance til surfing på en haj…
 • Sæt scenen. Fra parker til soveværelser og baggårde til klodsbyggede modeller. Musikvideoer fra LEGO VIDIYO kender ingen grænser. Din placering bliver scannet på bare tre sekunder, og derfra starter nedtællingen til produktionen. 
 • Ved at styre de udvalgte BeatBits i appen, tager de kreativ kontrol over deres egen musikvideoproduktion og aktiverer dansetrin og lyd-/videoeffekter i en fantastisk 60 sekunders optræden, som kan skæres ned til 5, 10, 15 eller 20 sekunders delbare klip.
 • Klip kan derefter uploades til app-feedet, men først når indholdet er godkendt. Alt indhold, hvor der indgår personlige, identificerbare oplysninger, f.eks. hvis børn er med i videoen, vil ikke blive godkendt til upload i app-feedet, men det kan gemmes lokalt i appen, så man kan se det sammen med venner eller familie.

Foto: LEGO

Ved at samle disse elementer kan børn opleve LEGO leg på en måde, som aldrig er set før. Med den nye AR-teknologi kan børn for første gang lege med minifigurer i naturlig størrelse og i superstor størrelse, foruden den ikoniske minifigurer størrelse. Appen giver børn mulighed for at style alle deres bandmedlemmer, vælge navne til deres bands, designe albumomslag og meget mere!

 

Der bliver regelmæssigt føjet musik, udfordringer og inspirerende indhold til appen, så der altid er noget nyt at opleve, og børnene opfordres til fortsat at udvikle deres kreative evner. Udfordringerne er designet til at hjælpe unge skabere med at forvandle deres videoer fra enkle optrædener til spændende og dynamiske produktioner, samtidig med at de sikrer, at børnene får fuldt udbytte af de mange funktioner, som LEGO VIDIYO har at tilbyde med de nye, unikke BeatBits.

 

“Vi ønsker at give næring til den næste generations fantasi ved at give børn et nyt lærred, hvor de kan udtrykke sig kreativt,” siger Julia Goldin, Chief Marketing Officer, LEGO Koncernen. “Undersøgelser viser, at mere end tre fjerdedele (79 procent*) af forældre verden over ønsker, at deres børn havde mere selvtillid, når det gælder kreativ udfoldelse, og derfor lancerer vi LEGO VIDIYO, så vi kan gøre drømmen til virkelighed. Vi ved, at børn altid er på jagt efter nye måder at eksperimentere kreativt, og LEGO VIDIYO giver alle børn med en passion for musik mulighed for at slippe kreativiteten løs gennem LEGO byggeleg og produktion af musikvideoer. Vi glæder os til at se, hvad de finder på!”

Musik og kreativ leg er en utrolig vigtig del af børns liv, hvilket fremgår af undersøgelser fra både LEGO Koncernen og UMG:

 

 • 89 procent af forældre siger, at musik hjælper med at opbygge kreative evner, mens 83 procent siger, at det hjælper med at opbygge selvtillid.*
 • 94 procent af forældre mener, at leg med LEGO klodser hjælper med at udvikle kreativitet, 91 procent siger, at det forbedrer børnenes evne til at løse problemer, og 89 procent siger, at det opbygger selvtillid.*
 • 74 procent af børn i alderen 5-12 år siger, at musik hjælper dem med at bonde med deres venner*, og over halvdelen af børnene i alderen 6-10 år bekræfter, at de lytter til musik hver dag.**
 • 76 procent af både forældre og børn i alderen 5-12 år mener, at musik hjælper dem med at udtrykke, hvem de er.*
 • 81 procent af forældre siger, at musik samler familien, og at det hjælper dem med at få et godt forhold til deres børn.*
 • 92 procent af forældre og 95 procent af børn i alderen 5-12 år siger, at LEGO leg er sjovt for hele familien.*

 

Ved at forene LEGO leg og musik i et trygt, socialt miljø tager LEGO VIDIYO hensyn til disse tendenser, så børn kan blomstre gennem deres kreative udfoldelser. 

 

LEGO VIDIYO er det første samarbejde mellem LEGO Koncernen og Universal Music Group, efter at de to virksomheder offentliggjorde deres partnerskab i april 2020. UMG er førende inden for musikbranchen og med til at forme kulturen over hele verden igennem musikken. UMG tilfører både lokale og globale superstjerner samt et suverænt katalog af indspillet musik på tværs af alle genrer og sprog til LEGO VIDIYO. LEGO Koncernen har selv arbejdet på at inspirere og udvikle børn gennem leg siden 1932. Virksomheden bidrager med betragtelig erfaring inden for innovation og udvikling af leg til børn og deres familier over hele verden, generation efter generation. 

 

Olivier Robert-Murphy, Executive Vice President, Universal Music Group and Brands tilføjede: “Gennem dette innovative og globale partnerskab, hvor musik og leg er forenet for at styrke kreativitetens tidlige udviklingsfase, kan børn verden over udtrykke sig selv, mens de arrangerer, instruerer, optræder i og deler deres musikvideoer. LEGO VIDIYO er en fantastisk måde for millioner af børn at opdage ny musik på og komme tættere på deres yndlingskunstnere, mens de lærer gennem leg.”

LEGO VIDIYO introducerer en splinterny og levende visuel identitet, der adskiller den fra alle andre LEGO franchises. Det er et farverigt livsstilsbrand med en app, LEGO sæt og livsstilsprodukter, som alle bliver vækket til live i samarbejde med Bravado, der er Universal Music Groups brancheførende virksomhed inden for merchandise- og brandmanagement.

De første LEGO VIDIYO-produkter vil være tilgængelige i de fleste lande over hele verden fra den 1. marts skriver LEGO i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.