BillundSkolen skal have ny leder

Foto: René Lind Gammelmark

Skoleleder på BillundSkolen Lars Aagaard har valgt at søge nye græsgange, og Billund Kommune begynder derfor snart rekrutteringsprocessen for at finde en ny skoleleder til Børnenes Hovedstad.

Det er en erfaren skoleleder, der nu takker af på BillundSkolen

”Efter moden overvejelse har jeg fundet tidspunktet rigtigt til at kigge nye veje. Det betyder, at der 1. august 2021 skal findes min afløser. Jeg har nu arbejdet med skoleledelse i 21 år, heraf de 17 som øverste leder i Aabenraa Kommune og til sommer i godt 7 år i Billund Kommune, hvoraf de sidste fire har været som øverste leder. Jeg har hele tiden vidst, at jeg også vil prøve andre ting i mit arbejdsliv og nu er tidspunktet så kommet, hvor jeg skal ud og søge nye græsgange,” udtaler skoleleder Lars Aagaard.

Lars Aagaard videregiver en velfungerende skole, der gennem de seneste 7 år har gennemgået en større udvikling. Først blev de to skoler i Billund lagt sammen, og der skulle skabes en ny fælles kultur, hvilket nu er på plads.

Der var højt sygefravær og en økonomi, der var udfordret af et stort merforbrug, men nu går skolen ind i en nyt budgetår med et overskud for første gang i mange år. Skolen har fået skiftet skolemøbler, og de fysiske rammer er gode.

Spændende opgaver for ny leder
Personalet kan nu kigge frem mod to spændende opgaver, som skolen og forvaltningen er godt i gang med at forberede. BillundSkolen skal blive dygtigere til at arbejde med den legende tilgang til læring (Playful learning), og skolen får forventeligt en specialskoleafdeling tilknyttet. Dette bliver to spændende opgaver at drive videre for den nye leder i tæt samarbejde med personalet.

”Da jeg sætter stor pris på at gøre mit arbejde så godt som muligt, har jeg valgt at orientere først min skolechef, bestyrelse og mit personale, således at der er god tid til at igangsætte processen med at finde min afløser. Derfor stopper jeg først med udgangen af juli 2021, hvor et nyt skoleår står for døren. Jeg vil se tilbage med glæde på min tid i Billund Kommune, hvor jeg også føler, jeg har haft et godt samarbejde med forældre, personale og i forhold til politikerne, direktionen og forvaltningen. Så man kan sige, at jeg ikke smækker med døren, men åbner nogle nye,” slutter Lars Aagaard

Skolechef i Billund Kommune Morten Kirk, ærgrer sig over situationen, men var godt klar over, at Lars Aagaard havde drømme og ambitioner om andre ting i arbejdslivet:

”Det kommer tidligere end ventet, men Lars og jeg har haft et åbent og tillidsfuldt samarbejde, så jeg har al mulig respekt for, at Lars vil nå at afprøve andre ting i arbejdslivet, inden det bliver for sent”, siger Morten Kirk og fortsætter: ”Der er grund til at glæde sig over, at Lars gør skoleårets arbejde færdigt og giver os mulighed for at få en god rekrutteringsproces. Der skal lyde en stor tak for indsatsen. Lars har stået i spidsen for vigtige opgaver og sikret en stærk udvikling af BillundSkolen, og der er således et godt fundament for en ny skoleleder at stå på”.

Ambitionen er at kunne rekruttere en erfaren skoleleder, der kan starte i jobbet 1. august 2021 skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.