Billund Pizza & Steakhose vandt titlen som byens bedste pizza i Sydjylland

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Danmarks Bedste Pizza er nu kåret.

For Sydjylland var Billund Pizza & Steakhouse den absolutte vinder med 3252 stemmer på førstepladsen, mens Konstantinobel i Vejle fik 772 stemmer og Ristorante Bellini fik 761 stemmer (og dermed en tredjeplads).

Top 10 endte således:

  1. Papa’s Pizza & Kebab House, Skørping (3755 stemmer)
  2. Billund Pizza & Steak House (3252 stemmer)
  3. Papas Pizza, Herning (2675 stemmer)
  4. Il Padrino, Hinnerup (2454 stemmer)
  5. Korup Pizza, Odense NV (1812 stemmer)
  6. Nostro, Grevinge (1795 stemmer)
  7. Pizzaria og Burgerhouse, Ballerup (1774 stemmer)
  8. Hot House Pizza, Ringe (1643 stemmer)
  9. Mamma’s Pizza & Restaurant, Aabybro (1260 stemmer)
  10. Konstantinobel, Vejle (772 stemmer)

Det var planen at man torsdag kl. 12 kunne kåre årets Danmarks bedste pizza, men på grund af nogle uregelmæssigheder på landsplan, i forbindelse med afgivning af stemmerne valgte arrangørerne OpdagDanmark at fintælle stemmerne.

OplevDanmark skriver på deres hjemmeside:
I de sidste dage af årets afstemning oplevede vi uregelmæssigheder, fx. i form af mange stemmer om natten. Derfor iværksatte vi en dybere undersøgelse, hvor vi fandt ud af, at mange af de telefonnumre, der har været brugt til at stemme, ikke længere var kontaktbare, men fx. gik direkte på telefonsvarer. Ydermere kunne vi se, at mange af disse kom kort efter hinanden, hvorfor der var grund til at tro, at der fx. har været taletidskort i brug, hvilket er forbudt i henhold til vores regler. Hvis afstemningen skulle have nogen form for troværdighed, var vi nødt til at kulegrave hele afstemningen, og det krævede udvikling af vores system.

Hvad har vi gjort?
For at sikre en valid afstemning, har vi udbygget vores system, så det kan gensende en bekræftelses-sms til alle de telefonnumre, der har været brugt til at stemme på nominerede. Vi har efterfølgende udsendt sms’er til alle de numre, der har stemt på steder, der fik over 250 stemmer. Nogle af jer får sms’en to gange, da systemet dobbelttjekker i tilfælde af midlertidige udfald på telefonnettet o.lign.
Alle disse sms’er er udsendt her til formiddag/middag d. 29. januar. Alle de telefonnumre, systemet ikke har kunnet levere sms’en til i to omgange inden for 20 minutter (fx. fordi de ikke længere sidder i en mobiltelefon), er blevet fjernet i den endelige stilling, således at vi kun tæller stemmer fra alle jer, der sidder bag jeres skærm.

Har pizza-stederne, der har fået fjernet stemmer, så ikke snydt?
Det kan være nærliggende at tro, at det er de nominerede selv, der har snydt, men her skal vi huske på, at mange andre også kan have grund til at påvirke afstemningen – fx. fordi man gerne vil have titlen til sin by/region eller bare vil lave ravage. Derfor kan vi ikke diskvalificere nogen på denne baggrund, men blot frasortere stemmerne.

Hvad så nu?
Vi håber, at dette kan være en lektie til alle dem, der har forsøgt at omgås vores regelsæt, og samtidig være et vidnesbyrd om, at selvom vi hos OpdagDanmark laver disse afstemninger for sjov og for at gøre opmærksom på de mange gode steder i vores land, så er vi også bevidste om, hvilken betydning disse afstemninger kan have – og det sidste, vi ønsker, er, at afstemningerne kan være med til at vildlede folk.