Nye kommunale legepladser på vej i Billund Kommune

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Den 10. marts 2020 blev der efter en prioritering i byrådet igangsat en legeplads strategi.

Der blev i den forbindelse frigiv et 2.5 millioner kroner til legepladser i Vesterhede, Filskov og Stenderup-Krogager.

I Vesterhede blev der startet en model for borgerinddragelse og legepladsen er blevet lavet. Der blev afholdt et åbent borgermøde, hvor man tog de lokale ønsker med da man indrettede legepladsen. Erfaringen med denne proces i forbindelse med borgermødet var godt, og tilbagemeldingerne var konstruktive og brugbare. Delprojektet blev derfor afsluttet med et godt resultat, hvor der var et lokal aftryk i den måde legepladsen var blevet indrettet. I følge Billund Kommune var der ros fra landdistriktrådet om indragelsesprocessen og samarbejdet med inddragelse.

Der er flere legepladser på vej

I Filskov blev borgerinddragelsen rykket for at sikre en lokal forankring og relevante input til gennemførelsen. Selve inddragelsen foregik med en workshop med Filskov Friskoles 6-7 klasser, et åbent borgermøde, samt høring i Filskov Kontaktudvalg og nabohøring. Det har Billund Kommune fået gode informationer om de lokale forventninger til opførelsen af legepladsen. Pt. er selve opførelsen af legepladsen sat i udbud, og her indgår de lokale forventninger. I følge planen som ses nederste i artiklen forventer man selve anlægsarbejdet bliver udført fra uge 10 til og med uge 14 i år.

I Stenderup Krogager er man ved at begynde på selve borgerinddragelsen, og her regner man med at det skal ske med erfaringerne fra de tidligere sucessfulde borgerindragelser. Her forventer man at selve anlægsarbejdet bliver udført fra uge 21 til og med uge 25 i år.

Da de to legepladser der skulle have været lavet i 2020 – men situationen med Corona gjorde at det blev forsinket, derfor  foreslår man at der bliver etableret tre større legepladser. Også her tager man erfaringerne fra de færdige legepladser og borgerinddragelsen vil blive tilpasset de lokale forhold.

Østbyen i Grindsted
Er et stort sammenhængende boligkvarter, hvor der er en større centralt beliggende legplads på det kommunale fællesareal, samt et antal lokale legepladser for enden af boligvejene. Her vil man opgradere den centrale legeplads til en kvarterslegeplads, der skal indrettes efter legepladsstrategiens foreskrifter til et mødested for hele området og forskellige brugergrupper. Herefter skal de lokale legepladser der er opført for enden af boligvejene nedlægges, og man vil fra Kommunens side indgå en dialog med borgerne på de respektive veje om indretning af pladserne til almindeligt ophold eller beplantning. Der bliver afsat 2.5 millioner kroner til gennemførelsen.  Det er planlagt at arbejdet med anlæggelsen skal starte i uge 30 og man forventer arbejdet er færdigt i uge 33 i år.

Anlægget i Billund
Er et sammensat område, hvor der er både scene og en tribune til Billund Frilufts kulturarrangementer, der er en righoldig natur med indhegnet dyrehold, bålhytte og parkindretninger samt en legeplads. Fjernparkeringspladsen giver mulighed for udefrakommendes ankomst til byen via anlægget, ligesom det hyppigt er lokalt benyttet af borgerne i Billund som udflugtmål. Med en opgradering af legepladsen og indgangene til anlægget, kan det nærme sig intentionerne for en udflugtslegeplads efter de foreskrifter der er i legepladsstrategien. Her bliver der afsat 1.5 millioner korner til at gennemføre projektet, hvor anlægsarbejdet forventes at starte i uge 33 og forventes afsluttet i uge 36  i år.

Legepladsen på Sydtoften i Grindsted
Ligger centralt i forhold til flere af de omkringliggende boligområder og derfor kan den være et oplagt samlingspunkt for mange borgere i den del af byen. Der er mangel på legepladser i området og processen imod etablering af en større kvarterslegeplads forventes derfor at gå uden særlige udfordringer og opmærksomhedspunkter. Der bliver afsat 2.5 milioner kroner til dette, og efter tidsplanen som du kan se her under artiken, vorventer man at starte med anlægsarbejdet i uge 44 og forventer det afsluttet i uge 47 i år.

Illustration: Billund Kommune

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon