Status på vaccinationsindsatsen opgjort pr. 9. februar

COVDI-19 Vacciner - Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Over 200.000 personer har pr. 9. februar fået vaccination mod COVID-19, og næsten 150.000 er blevet færdigvaccinerede.

Det er vigtigt, at vi får vaccineret de ældre og mest sårbare i vores samfund, og derfor er det meget tilfredsstillende, at stort set alle plejehjemsbeboere er blevet vaccinerede første gang, og en meget stor del er blevet færdigvaccinerede. Og generelt har vi fået vaccineret rigtigt mange blandt de allerældste. Det er vigtigt i forhold til vores fortsatte epidemikontrol at vi får vaccineret de personer, der er i størst risiko for at blive alvorligt syge, hvis de smittes med ny coronavirus”, siger Bolette Søborg enhedschef i Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er fortsat begrænsede leverancer af vacciner til Danmark, og det betyder, at der kan gå noget tid, fra man er indstillet til vaccination, til man modtager en invitation. Og derefter kan der gå endnu et stykke tid, før man kan få tid til vaccinationen. 

”Selvom man er i målgruppen for vaccination, og f.eks. ens læge har indstillet til vaccination, så er det altså ikke sikkert, at man med det samme får en invitation i sin e-Boks. Og selvom man har fået invitation i sin e-Boks, er det heller ikke sikkert, at der er ledige tider, når man skal bestille tid. I takt med at vi får vaccineleverancer bliver der løbende frigivet nye tider, så vi opfordrer til, at man som borger væbner sig med tålmodighed og løbende holder øje med, hvornår der er tid. Alle skal nok blive tilbudt vaccination, ” fastslår Bolette Søborg.

I denne udgave af statusrapporten kan man se opgørelser pr. 9. februar over, hvor mange der afventer, hvor mange, der er visiterede, hvor mange, der er inviterede, og tal for, hvor mange der nu er i gang med deres vaccination eller er færdigvaccinerede – inden for udvalgte målgrupper. 

Det er målet, at vi fremover vil kunne vise de data for alle målgrupper, da det både er vigtigt i forhold til den overordnede udrulning af vaccinationsprogrammet, men også for den enkelte borger, som vil kunne få viden om, hvornår vaccinationstilbuddet er tilgængeligt. 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.