Butiksejere i Grindsted: Vi er klar til at lave en forsvarlig genåbning

PR-Foto

Det kan få alvorlige konsekvenser for butikslivet i Grindsted, hvis butikkerne ikke snart får grønt lys til at åbne igen. Sådan lyder bekymringen fra en række lokale butikschefer, der håber på en snarlig genåbning

Vi er klar til at lave en forsvarlig genåbning. Det er budskabet fra Guldsmeden, SPORT 24 og Garant i Grindsted i et fælles opråb til myndighederne og eksperterne, der i øjeblikket regner på effekten af en genåbning skriver Dansk Detail i en pressemeddelelse.

Vi kunne selvfølgelig aldrig finde på at åbne butikkerne igen, hvis vi ikke kunne gøre det på en måde forsvarlig måde for vores kunder og medarbejdere. Men det kan vi, og butikkerne er under pres, så nu håber jeg, at vi snart får lov til at åbne igen, siger Teresa Melvej fra Guldsmeden i Grindsted.

Teresa Melvej bakkes op af Jens Birkeholm, der er branchedirektør i Dansk Detail og blandt andet taler på vegne af brancheorganisationen Danske Guldsmede & Urmagere og kæder som Sportigan, Mr, Din Tøjmand, In2House, Møblér, InboGulve, Garant, Kop & Kande, Boghandlerforeningen, Skoringen, Zjoos, Wear og SPORT 24.

– Vores medlemmer tager pandemien meget alvorligt. Derfor er de alle klar til at strække sig så langt, det er nødvendigt, for at leve op til afskærmningskrav, afstandskrav, afspritningskrav og lignende tiltag, som myndighederne vurderer, er nødvendige for at gennemføre en fuldt forsvarlig genåbning. Vi viste i foråret, at vi kunne løse opgaven i samarbejde med myndighederne. Den succes er vi klar til at gentage, siger Jens Birkeholm.

Frygter konsekvenser for det lokale butiksliv
Ifølge en medlemsundersøgelse hos Dansk Erhverv risikerer hver tiende virksomhed at lukke i løbet af de næste tre måneder. Bliver det forretninger i provinsbyerne og de små bysamfund, der må dreje nøglen om, kan det medføre en kædereaktion, der ikke blot får konsekvenser for de 125.000 arbejdspladser i udvalgsvarebutikkerne. Det vurderer Bruno Christensen, der er ekspert i detailhandel.

 – Selvom det ikke er alle butikker, der lukker i kølvandet på nedlukningen, så får lukninger konsekvenser for de tilbageværende butikker, fordi de begrænsede muligheder i det pågældende område vil få forbrugerne til at søge mod andre indkøbsmuligheder, hvor de kan få deres behov stillet ét sted, siger Bruno Christensen.

Den analyse deler Jens Birkeholm.
– Der er ikke nogen tvivl om, at en fortsat nedlukning trods kompensationsordningerne vil være en dybt, dybt alvorlig situation, der vil koste mange butikker livet. Alle kan ikke reddes og mange provinsbyer vil være ekstra udsatte med svære konsekvenser for fremtidens lokale butiksliv, tilflytning og boligpriser, siger Jens Birkeholm.

Ifølge Dansk Erhverv betyder den nuværende nedlukning i øjeblikket et månedligt produktionstab på fem milliarder kroner.

Dansk Detail er med ca. 2.000 medlemsvirksomheder den største brancheorganisation i specialdetailhandlen. Virksomhederne kommer fra alle dele af mode- og livsstilsbranchen og er bl.a. tøj- og skobutikker, møbelhandlere, farvehandlere, designere, agenter m.fl.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.