Den britiske variant af COVID-19 er konstateret i Billund Kommune

Foto: Pixabay

Opdateret kl. 16.24

Den britiske variant af COVID-19 er blevet konstateret i både Grindsted og Billund. Billund Kommune har iværksat smitteforebyggende tiltag.

Den britiske variant af COVID-19 er blevet konstateret i Billund Kommune. Varianten, også kendt under navnet B.1.1.7, er en mere smitsom udgave af coronavirus, og den er fundet i positive smittetilfælde i både Grindsted og Billund i løbet af den seneste uge.

Billund Kommune har derfor iværksat flere tiltag, der skal sikre hurtig og grundig smitteopsporing samt effektiv forebyggelse af yderligere spredning af smitten.

Det indebærer blandt andet, at en klasse på Vestre Skole i Grindsted er hjemsendt, ligesom Eventyrhuset i Grindsted, der er en privat institution med vuggestue og børnehave er lukket ned efter dialog med kommunens sundhedsstab.

”Vi ved, når der er tale om den britiske variant, at hastighed og forebyggende tiltag er afgørende. På mandag genåbner en del af samfundet, og det er glædeligt, men så meget desto vigtigere er det, at borgere i Billund Kommune husker at holde to meters afstand samt at holde fokus på hygiejne og at spritte af. Samtidig vil vi gerne opfordre til, at man benytter sig af de mange testmuligheder, som findes,” udtaler Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune.

Man kan bestille tid til en covid-19-test i det faste testcentret i Grindsted via coronaprover.dk.

billund.dk/kviktest kan man desuden se en oversigt over, hvor og hvornår man kan få en kviktest i Billund Kommune skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.