Vestjysk Bank etablerer nyt hovedsæde i Birk ved Herning

Vestjysk Banks nye hovedkontor i Birk - fra venstre: Viceadm. direktør Claus E. Petersen og Adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen - PR-Foto

Banken har indgået en lejeaftale med HD Ejendomme om nyt domicil i Birk og forventer at flytte ind inden sommerferien, når bygningen er blevet renoveret. Vestjysk Banks hovedsædefunktioner flytter dermed sammen, mens de kundevendte afdelinger i henholdsvis Lemvig og Grindsted fortsætter deres lokale virke.   

Hovedsædefunktioner samles i Birk
Den 13. januar 2021 fusionerede Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse med en målsætning om at skabe Danmarks stærkeste lokalbank. Som et led i fusionen blev det besluttet, at der skal etableres et nyt hovedsæde i Herning for at fastholde medarbejderne fra de to hovedkontorer i henholdsvis Lemvig og Grindsted og sikre dem en rimelig køretid til arbejde.

Siden fusionen har banken derfor været på udkig i Herning-området efter en egnet lokation til det nye hovedsæde, som skal huse ca. 150 medarbejdere. I den forbindelse er alle muligheder lige fra at bygge et helt nyt hovedkontor til midlertidig leje af eksisterende lokaler blevet undersøgt. 

Det har været et stort ønske at finde en placering, som er let tilgængelig for medarbejderne, og det er nu lykkedes. Den nye adresse bliver Industrivej Syd 13C, 7400 Herning, hvor der er gode tilkørselsforhold fra motorvejen, og benytter man offentlige transportmidler, er det også let at komme dertil.

”Gennem processen har vi haft en god dialog med HD Ejendomme, og vi er glade for den aftale, vi nu har indgået om at leje domicilet i Birk, som opfylder vores ønsker til et nyt hovedsæde. Vi glæder os meget til at flytte ind, når bygningen er blevet renoveret, så den passer til vores behov,” siger adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen.

Lejeaftalen strækker sig over en længere periode, og det nye hovedsæde i Birk betragtes derfor som en permanent løsning.

Banken er allerede godt i gang med at flette de to organisationer sammen, og Jan Ulsø Madsen ser frem til, at stabsmedarbejderne snart kan samles under ét tag: ”Det bliver rigtig godt at kunne mødes fysisk med sine kolleger, for alt andet lige så styrker det samarbejdet i og på tværs af en organisation, når man møder hinanden på gangen eller i kantinen. Det bliver også rart for medarbejderne på vores to nuværende hovedkontorer at få klarhed omkring deres fremtidige arbejdssted. Det giver ro.”

Alle stabsfunktioner flyttes til det nye hovedsæde undtagen Back Office og de kundevendte afdelinger Landbrugscenteret, Storkunder Erhverv, Særlige Engagementer, Private Banking og Kundeservice, som forbliver på deres nuværende lokationer.

De kundevendte afdelinger i Lemvig og Grindsted fortsætter uændret
I forbindelse med den kommende sammenlægning af bankens hovedsædefunktioner understreger Jan Ulsø Madsen, at de kundevendte afdelinger i henholdsvis Lemvig og Grindsted fortsætter uændret som et vigtigt led i at fastholde den lokale forankring. Det ligger banken meget på sinde.

Banken arbejder på at finde gode løsninger for de nuværende hovedkontorbygninger i Lemvig og Grindsted, der ønskes afhændet skriver Vestjysk Bank i en pressemeddelelse.