Ny kampagne skal hindre smitte efter genåbning

PR-Foto

Nu, hvor genåbningerne spreder håb om, at vi går mod lysere tider og bedre epidemikontrol, skal vi holde fast i alle de gode vaner. Ellers kan det hurtigt vende igen, viser triste erfaringer fra andre steder. Derfor sætter Bovia og Billund Kommune nu gang i en forebyggende kampagne, hvor der især er fokus på almene etagebyggerier.

Håndsprit, rengøring, afstand, brug mundbind og bliv testet forebyggende. Gå INGEN steder, hvis du har symptomer og, se generelt så få som muligt og overhold forsamlingsforbuddet.

– Restriktionerne og anbefalingerne er de samme alle steder. Men nu hvor vi begynder at bevæge os mere omkring i samfundet igen, stiger risikoen for, at vi selv bliver smittet, og at vi kan smitte videre til andre. Det er ikke mindst en risiko i de områder, hvor der bor mange mennesker samlet, siger Lene Bruun om baggrunden for den informationsindsats, som Bovia og Billund Kommune lancerer  skriver Bovia og Billund Kommune i en fælles pressemeddelelse.

Lene Bruun er leder af HR og Sundhedsstaben hos Billund Kommune. Hun har blandt andet hæftet sig ved, at man flere steder nationalt og regionalt har set omfattende smittespredning i almene etagebyggerier, og det vil hun meget gerne undgå i Billund kommune.

Smitten er her – derfor skal vi sætte turbo på bekæmpelsen

Lene Bruun lægger blandt andet vægt på, at der på landsplan lige nu ses en stigning af de mere smitsomme corona-varianter. Det giver udfordringer alle steder, men i almene etagebyggerier, hvor man møder hinanden i opgangen og i vaskekælderen, kan smitten hurtigt sprede sig fra bolig til bolig. Samtidig kan det være ekstra svært at isolere sig, hvis man bor mange sammen.

Den holdning deles af Jeyarajah Rasiah, formand for afdelingsbestyrelsen i Tingparken. Gennem afdelingens administrationsselskab, Bovia, og de tre lokale boligorganisationer, Grindsted Boligforening, Byggeforeningen af 1949 og Billund Boligforening, har han været med til at sikre, at der nu bliver sat plakater op i alle de afdelinger, Bovia administrerer. Derudover vil han sammen med resten af afdelingsbestyrelsen i Tingparken sørge for, at der kommer sedler i alle naboernes postkasser.

– Det er vigtigt, at alle ved, hvordan de passer på sig selv og hinanden. I vores område bor der mennesker, som ikke taler eller forstår dansk flydende. Lige nu er risikoen, at de tolker, at faren for smitte er dalende, fordi butikkerne begynder at åbne. Men måske er risikoen stigende, hvis vi ikke sætter turbo på forebyggelsen, siger Jeyarajah Rasiah og opfordrer til, at alle spreder budskabet om forebyggende tests og nødvendigheden af at overholde restriktioner, så alle – uanset modersmål – kan være en del af smitteforebyggelsen.

Hold afstand til alle dem, du ikke bor sammen med 

Forsamlingsforbuddet gælder stadig, hvilket betyder, at vi fortsat ikke må mødes mere end fem mennesker ad gangen, men Jeyarajah Rasiah anbefaler også, at man i Tingparken og andre afdelinger af almene boliger er meget opmærksomme på ikke at rende hinanden på dørene i denne tid.

– Lad være med at samles på tværs af boligerne – heller ikke selv om I er i familie eller gode venner. Hold afstand til alle dem, du ikke bor sammen med. Vil I gerne ses, så nyd at foråret er kommet og at I bor et sted, hvor der er udendørs bord-bænkesæt, hvor I kan mødes med god afstand.

 

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.