60 pct. færre indbrud i boligen på ti år

Foto: Holger Kraft - Pixabay.com

Generelt fokus på forebyggelse har nedbragt antallet af indbrud med 60 pct. siden 2010. Nordsjællandske kommuner topper listen med flest indbrud. Nybolig vurderer, at antallet af indbrud vil falde dramatisk som følge af nedlukningen.

Mængden af indbrud i beboelser er ligesom renten kun gået en vej de sidste ti år. Siden 2010 til og med 2020 er antallet af anmeldte indbrud faldet nemlig med 60 pct. fra 44.788 anmeldte indbrud til 17.529. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

-For dem, som oplever et indbrud i deres bolig, kan sådan en statistik måske virke ligegyldig, men det er ikke desto mindre en god nyhed, at man nu kan føle sig mere sikker i sit hjem. 60 pct. er immervæk noget af et fald, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig i en pressemeddelelse.

Nordsjælland er blandt tyvens favoritter

Det er på Sjælland, at der begås klart flest indbrud, og det skyldes ifølge Nybolig flere faktorer.

-Ikke overraskende står en del nordsjællandske kommuner for de højeste indbrudsrater, fordi man her finder de såkaldte ”dyre” områder, hvor tyvene må formode, at de kan finde de største værdier, når de raner boliger, siger Thomas Hovgaard.

Fra flere fronter har der de seneste ti år været stort fokus på indbrud, og den voksende opmærksomhed og de mange kampagner har været med til at reducere antallet af indbrud.

-Ud over alarmer og sensorer, der tænder lys for at skræmme tyvene væk, er det også en rigtig god og præventiv idé at alliere sig med sine naboer for at holde ekstra øje med hinandens boliger og mistænksomme personer, som lusker omkring i kvarteret, siger Thomas Hovgaard.

Endnu færre indbrud under Corona

Han forventer, at antallet af indbrud vil falde drastisk under Corona.

-Vi har stort set alle været hjemme det seneste år, og det har alt andet lige gjort det en del vanskeligere at bryde ind i private hjem i forhold til tiden før Corona, hvor boligen typisk stod tom i dagtimerne, siger Thomas Hovgaard.

  2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
Indbrud i beboelser 44788 45369 43480 41946 36852 33129 31885 29147 29015 24705 17529

Emner

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.