Februar har stået i de gode nyheders tegn i Billund Lufthavn med flere nye ruter

PR-Foto: Billund Lufthavn/RICHARD MIRCEA GEORGE ISTOC

Og marts starter ligeledes med, at Billund Lufthavn præsenterer et nyt flyselskab til porteføljen. Så på trods af et passagertal på 8.794 i februar er hovedet højt, og troen på fremtiden er urokkelig.

Passagerterminalen i Billund Lufthavn har været mennesketom med kun 3,7 procent af passagertrafikken ift. februar 2020. Men lufthavnen har været fyldt med tro, håb og gode nyheder, og nyhedsstrømmen slutter ikke sammen med februar skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Billund Lufthavn kan igen byde et nyt flyselskab velkommen. Den 16. juni slår det rumænske flyselskab AnimaWings landingsstellet ud og lander i Billund med en rute til Bukarest. Dermed supplerer AnimaWings Wizzair på ruten med yderligere to ugentlige afgange på onsdage og fredage. Det betyder den kommende sommer fem ugentlige afgange mellem Billund og Bukarest og giver stor fleksibilitet for at tilrettelægge den perfekte rejse.

– Øst- og Centraleuropa samt Bukarest er et populært rejsemål for danske turister. Men ejerskabet af AnimaWings tyder på, at der også kommer mange rumænske turister til Danmark. Størstedelen af selskabet er ejet af én af de største rumænske tour operatører, Memento Group, der er i tæt samarbejde med TUI, og det fremgår tydeligt på deres hjemmeside, at LEGOLAND bliver det helt store trækplaster til turister i Vestdanmark, fortæller Jan Hessellund, adm. direktør, Billund Lufthavn.

Anerkendelse af det jyske og fynske marked
Der har længe været optimisme at spore hos Billund Lufthavn, men forhåbningerne til den kommende sommer er ikke blevet mindre efterhånden, som rutenyhederne er tikket ind i løbet af februar. Lufthavnen er kontinuerligt i dialog med eksisterende flyselskaber og charterbureauerne om genetablering af flytrafikken og med nye flyselskaber om nye ruter. Og blandt flyselskaberne er der enstemmigt anerkendelse og tro på markedet med Billund Lufthavn i centrum.

– Vi har altid gode dialoger med rejsebureauerne og flyselskaberne, og det har vi også haft hele det sidste år. Nu begynder krisen forhåbentligt at vende, og så kan vi begynde at sætte ord på, hvad der har været under opsejling. Det har også været vigtigt at dele de gode nyheder internt i lufthavnen. Det giver god stemning og en endnu større tro på fremtiden, fastslår Jan Hessellund og sætter nogle ord på lufthavnens marked:

– Billund Lufthavn ligger i et købestærkt marked med rejsehungrende danskere, der er klar til at flyve ud og opleve verden igen. Og Corona har medført nye rejsetendenser, som er til Vestdanmarks fordel. Her er store grønne områder med frisk luft og adskillelige familievenlige attraktioner tiltrækkende. Og flyselskaberne placerer deres ruter der, hvor der er forretning at gøre både ind og ud af Danmark, og det er der i Vestdanmark.

Høj aktivitet i cargo
For præcis et år siden begyndte luftfragten fra Kina at få modvind som konsekvens af Covid-19. Det har sat sit præg på hele fragtbranchen det sidste år. Alligevel formår cargo centeret i Billund Lufthavn at omstille sig til nye tendenser og holde niveauet oppe.

I februar er der blevet fragtet 5.431 tons igennem Billund Lufthavn, hvilket svarer til en stigning på 219 tons og 4,2 procent ift. februar 2020.

– Niveauet bliver holdt højt på cargosiden, der bliver arbejdet igennem, og der bliver taget godt i mod de mange chartrede fragtfly, som vi får besøg af. Der kommer fortsat masser af værnemidler, grise, nødhjælpspakker og meget mere igennem terminalen. Og det er foruden de 44 ugentlige afgange med vores kurerfly, som flyver med e-commerce, afslutter Jan Hessellund.

 

Fakta:

Nye ruter og flyselskaber i februar

Vueling (Nyt flyselskab)

  • Barcelona med to ugentlige afgange fra 18. juni
  • Malaga med to ugentlige afgange fra 19. juni
  • Mallorca med to ugentlige afgange fra 19. juni

Swiss (Nyt flyselskab)

  • Zürich med to ugentlige afgange fra 2. juli

AnimaWings (Nyt flyselskab)

  • Bukarest med to ugentlige afgange fra 16. juni

Turkish Airline

  • Gazipasa med to ugentlige afgange fra 17. juni

Ryanair

  • Barcelona med to ugentlige afgange fra 1. juli

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.