Bjarne Kristiansen lukker Tøj & Sport i Sdr.Omme – ophørsudsalget er i gang

Foto: René Lind Gammelmark

I 1983 åbnede Sdr.Omme Sport en butik på Hovedgaden 16 i Sdr.Omme (ved siden af Vagner Larsen Radio & TV)..  Det var Bjarne Kristiansen der sammen med Gustav Pedersen tog initiativ til at starte butikken.  I Juli måned 1985 overtog Bjarne Kristiansen Busters andel og flyttede butikken til Hovedgaden 6, hvor der tidligere var tøjbutik (Rahbek). Her var forretningen i nogle år indtil den flyttede ned i Hovedgaden 25 (der i dag er lavet om til lejligheder) hvor Dres Herre og Drengetøj fra Ølgod lukkede, købte Bjarne noget varelaget og inventar og flyttede ind i 1988, her skiftede butikken samtidig navn til Tøj & Sport, da vi havde en hel del herretøj i forbindelse med det varelager vi overtog fortæller Bjarne Kristiansen. I 1996 flyttede Bjarne butikken 1. april 1996 på de nuværende lokaler på Hovedgaden 4 hvilket var meget fornuftigt når man ser udviklingen, de butikker der lå som nabo til min på Hovedgaden 25 lukkede kort efter, EA Kontorforsyning flyttede til Grindsted, Slagter Norlyk flyttede til Grindsted, Højs Vinhandel lukkede, Boghandelen og Legetøjsbutikken lukkede.

Omsætningen faldt 
De senere år er omsætningen i forretningen faldt, og specielt da Corona kom til, gik det hårdt ud over omsætningen og dermed også indtjeningen. Da der blev lukket ned efter jul, tog Bjarne beslutningen om at nu måtte det være slut. Selvom han til april i år kunne have fejret 25 år på Hovedgaden 4. 

Da jeg blev 50 år blev jeg interviewet af Jesper Thorne fra Lyngposten for 14 år siden, spurgte Jesper mig om hvor lang tid vil du blive ved, hvortil jeg svarede “det ved jeg ikke, men så længe folk vil handle med mig, så der er grundlag for en butik, så bliver jeg ved men ellers så bliver jeg selvfølgelig nødt til at lukke” og det er jo det der sker nu fortæller Bjarne Kristiansen til Netavisen Grindsted. Udviklingen med stigende nethandel er en kæmpe udfordring, og Coronaen sætter lige prikken over i’et.

Bjarne Kristiansen – Foto: René Lind Gammelmark

Også en hobby
Det har også lidt været en hobby for mig at have butikken, og jeg har nydt mit arbejde i butikken. Bjarne husker specielt årene 1997 – 2000 som de bedste år i butikkens historie, hvor omsætningen var helt i top.

Ud over salget i butikken har Tøj & Sport haft en stor andel af salg til både virksomheder og klubber, men det er jo også gået i stå. Mange af de små klubber rundt i omegnen er lukket, og de klubber der er tilbage har været corona lukket, hvilket betyder der ikke er salg af sports/klubtøj til dem.

Ikke klar til at forlade arbejdsmarkedet
hvad der skal ske i fremtiden, har Bjarne på nuværende tidspunkt ikke et bud på, men selv om han er 64 år, synes han stadig han har masser af energi til at begyndt på et nyt lønnet job.

Bjarne Kristiansen er tilbage i 1977 udlært auto reservedelsekspedient hos Ford i Grindsted (der dengang lå på Østerbrogade) der hvor Maler Nykjær-Andersen i dag har til huse. Herefter har han prøvet flere forskellige ting, været hos militæret, sælgerjob som bilsælger hos Ford i Tarm, Arbejdet hos Erik Lind Autoreservedele i Grindsted og arbejde nogle år på Danisco i Grindsted indtil han og Gustav startede Sdr.Omme Sport.

Det var egentlig boghandler Niels Ahm der spurgte Bjarne og Gustav om ikke de ville åbne en sportsforretning, Niels havde på det tidspunkt sport i sin boghandel, ganske lidt i et lille hjørne i butikken hvilket de gjorde.

 

Ophørsudsalget er i fuld gang
Jeg stopper lukker når butikken er tømt for varer, hvilket nok tager 2-3 måneder vurderer Bjarne.  Mandag hvor ophørsudsalget startede, var der kunder fra Ølgod der havde set på Facebook at jeg lukkede butikken.

 

Foto: René Lind Gammelmark