Gør en forskel ude, selvom du må blive hjemme

PR-Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps traditionsrige sogneindsamling er for andet år i træk ramt af Corona. Men det skal ikke gå ud over verdens fattigste, siger Michael Tvermose fra Grene Sogn, der sammen med andre frivillige opfordrer til at støtte digitalt.

Den 14. marts kommer der ingen og banker på din dør. Det har ellers været fast tradition siden slutningen af 90’erne, hvor Folkekirkens Nødhjælp har afholdt deres årlige sogneindsamling.

Men på grund af Corona-pandemien må indsamlingsbøsserne i år blive i skabet – og i stedet opfordres danskerne til at støtte verdens fattigste digitalt.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan mødes fysisk til Danmarks hyggeligste indsamling. Men måske er det ikke helt skidt at være tvunget til at tænke nyt. Vi skal nok få til det til at fungere, så vi stadig kan hjælpe verdens fattigste,” siger Michael Tvermose, indsamlingsleder i Grene Sogn, Billund og Grene kirker.

En af de opgaver, som Michael og de andre indsamlingsledere nu står overfor, er at få de lokale indsamlere til at oprette egne digitale indsamlinger på blivindsamler.dk, der for eksempel kan deles på sociale medier.

”Hele den danske befolkning er blevet mere fortrolig med de digitale medier det seneste år,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

”Vi ser vores bedsteforældre på Zoom, vores børn bevæger sig hjemmevante rundt på Teams, og vi holder digitale fredagsbarer. Derfor tror vi også på, at vi kan gøre den traditionsrige hustandsindsamling til et online fællesskab, hvor vi sammen gør en forskel for mennesker i nød,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Corona-pandemien har det seneste år givet mange nye og store udfordringer. Både herhjemme men ikke mindst i verdens fattigste lande, hvor nedlukninger har sendt endnu flere mennesker ud i sult og ekstrem fattigdom.

Samtidig er konsekvenserne af klimaforandringerne stadig en realitet, som mennesker i Etiopien, Kenya og Nepal må forholde sig til hver dag.

Generalsekretæren tror på, at resultatet kan blive bedre end sidste år, hvor Folkekirkens Nødhjælp var nødt til at aflyse den fysiske dør-til-dør-indsamling to dage før begivenheden. Med knap fem millioner kroner indsamlet digitalt blev resultatet næsten halveret i forhold til andre år.

Det er indsamlingsleder Michael Tvermose helt enig i og siger:

”I år har vi haft bedre tid til at forberede os, så vi tager udfordringen med oprejst pande. Jeg er sikker på, at en masse mennesker gerne vil være digitale indsamlere, og faktisk har det aldrig været nemmere at samle ind. Det tager fem klik på telefonen eller computeren at oprette en indsamling, og imens kan du sidde hjemme i sofaen med fødderne oppe,”.

Sådan kan du hjælpe verdens fattigste

Ønsker du at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde, kan du gøre det på flere måder. 

Du kan med fem klik oprette din egen digitale indsamling på blivindsamler.dk.

Du kan klikke ind på Grene Sogns indsamlingsside på dette link:

https://indsamling.noedhjaelp.dk/team/grene-sogn-grene-og-billund-kirker-samler-ind-til-verdens-fattigste-som-er-hardest-ramt-af-klimaforandringerne

og give et bidrag, eller til én af de under indsamlinger der ligger på siden, fx har Billund Pigekantori oprettet sin egen indsamling. 

Du kan også støtte ved at sende en SMS til nummeret 1911.

Skriv ordet TRÆ og støt med 75 kr.
Skriv ordet VAND og støt med 150 kr.
Skriv ordet KLIMA støt med 300 kr.

Du kan også støtte med MobilePay på nummer 114400. Skriv evt. 8943 i kommentarfeltet, vores sognekode.

For 100 kroner kan vi for eksempel give en fattig familie i Nepal fem ællinger, som gøder rismarkerne og giver proteinrig mad skriver Michael Tvermose i en pressemeddelelse.

PR-Foto: Folkekirkens Nødhjælp