Vestjysk Bank ser frem til samarbejdet med Arbejdernes Landsbank som majoritetsejer

Foto: René Lind Gammelmark

Arbejdernes Landsbank har meddelt, at banken køber Nykredits og AP Pensions ejerandele i Vestjysk Bank og dermed bliver majoritetsaktionær med en ejerandel på ca. 61 pct. af aktierne. Vestjysk Banks bestyrelsesformand Kim Duus ser frem til et fortsat godt samarbejde med Arbejdernes Landsbank.

Arbejdernes Landsbank har i dag meddelt, at banken køber Nykredits og AP Pensions ejerandele. Arbejdernes Landbank bliver dermed majoritetsaktionær i Vestjysk Bank. Bestyrelsesformand i Vestjysk Bank, Kim Duus, udtaler:

”Arbejdernes Landsbank har hidtil været stor minoritetsaktionær i Vestjysk Bank og har i den rolle udvist stort engagement i Vestjysk Banks udvikling. Jeg ser derfor frem til at fortsætte samarbejdet med Arbejdernes Landsbank, men nu som majoritetsaktionær.”

Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse meddelte i november 2020, at de ønskede at fusionere. Fusionen blev godkendt i januar 2021.

”I Vestjysk Bank er vi i fuld færd med at eksekvere på fusionen med Den Jyske Sparekasse. Fusionen er en markant styrkelse af banken, fordi den giver os den nødvendige størrelse, samtidig med at vi kan fastholde det, der er vores særlige styrke, nemlig vores lokale forankring. Vi arbejder målrettet på at blive en endnu mere lønsom og effektiv bank, der er en integreret del af de lokalsamfund, hvor vi er til stede. Jeg noterer med tilfredshed, at Arbejdernes Landsbank ønsker, at vi bruger de nødvendige kræfter på at gøre fusionen til en succes. Det er vi i gang med, og det arbejde vil vi fortsætte med,” siger Kim Duus, der fortsætter:

”Jeg bemærker, at Arbejdernes Landsbank ønsker, at Vestjysk Bank fortsat skal drives som en selvstændig bank med eget filialnetværk, og at vi bruger vores stærke forankring i Midt- og Vestjylland til at skabe mest mulig værdi for vores kunder. Det er helt i overensstemmelse med det, vi arbejder på,” slutter Kim Duus i en pressemeddelelse.