Pigespejderne inviterer børnefamilier med ud i naturen

Foto: Privatfoto

Spilopspejd er en ny slags spejdergruppe hos De grønne pigespejdere i Grindsted, der gør det nemt og sjovt for børnefamilier at bruge tid sammen ude i naturen.

De grønne pigespejdere oplever, at mange familier gerne vil blive bedre til at komme udenfor og have kvalitetstid i naturen, men at det hurtigt bliver et uoverskueligt projekt at få hele familien afsted.

Derfor lancerer pigespejderne i Grindsted nu tilbuddet Spilopspejd for 3-5-årige piger, deres søskende og forældre. Hele idéen med Spilopspejd er, at det skal være nemt og sjovt at komme ud i naturen.

-Spilopspejd er en fritidsaktivitet, hvor 3-5-årige piger er ude i naturen sammen med deres familier. Vi plejer at sige, at vi har idéerne, skoven har rammerne og familierne fylder rammerne ud, siger Tina Carøe Rosenkilde, der er en af De grønne pigespejderes initiativtagere til Spilopspejd.

Forældrene kan møde andre voksne fra lokalområdet

Til Spilopspejd er der aktiviteter, som er målrettet de 3-5-årige piger – søskende er også velkomne. I aktiviteter sammen med børnene, kan forældrene møde andre voksne i deres lokalområde og nyde at have god tid sammen med børnene. Spilopspejd ligger på et tidspunkt, der er så børnefamilie-venligt som muligt.

-Spilopspejd-konceptet tiltaler rigtig mange voksne med småbørn, fordi de gerne vil være aktive i naturen sammen med deres børn. Der er plads til nærhed, fordybelse og at være i nuet. Livet med småbørn kræver struktur og faste rammer, hvor det er svært at få tid til disse værdier. Det vil vi gerne hjælpe småbørnsfamilierne med, siger Johanne Lærke Mikkelsen, Spilopspejd leder ved pigespejderne i Grindsted.

En bonus ved Spilopspejd er, at pigerne i en tidlig alder, bliver vandt til at være ude i naturen.

– Her oplever pigerne, at de får plads til at tumle, lege og mærke naturen. Det er vigtigt at mærke naturen som barn og plante naturen i barnets sind. På den måde er der store chancer for, at det frø spirer og bliver til naturglæde og gode minder, som barnet tager med sig i voksenlivet. Og for de voksne giver Spilopspejd rum for fælles oplevelser, tid til fordybelse og nærvær med børnene og ikke mindst oplevelser i naturen, fortæller Spilopspejd lederne i en pressemeddelelse.

 Første Spilopspejd møde er søndag den 11. april kl. 9.30-11.00. Fremover vil det være den første søndag i måneden.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.