Billund Kommune er tilmeldt naturkonkurrencen Danmarks Vildeste Kommuner

På mødet i Teknik- og Miljøudvalget den 6. april 2021 tog udvalget til efterretning, at Billund Kommune deltager i konkurrencen “Danmarks Vildeste Kommuner” som Miljøministeren har inviteret alle Danmarks Kommuner til at deltage i.

Miljøminister Lea Wermelin(S)  sendte den 5. februar 2021 breve til landets 98 kommuner, hvor hun opfordrede dem til at deltage i en konkurrence om at blive Danmarks vildeste kommune.

Hun skrev bl.a.:
”Vi står midt i en naturkrise. Biodiversiteten går tilbage over alt i verden, og herhjemme er tusindvis af dyreog plantearter i fare for helt at forsvinde. Det gælder om at finde på de vildeste idéer til fordel for den vilde natur, og i slutningen af 2022 kårer vi den vildeste kommune.

Det vil sige, kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt baseret på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter eller kubikmeter vild natur og udbredelse af viden om den vilde naturs evner og egenskaber”

Billund Kommune har tilmeldt sig konkurrencen og vil bl.a. se, hvordan de allerede vedtagne projekter kan spille ind i denne agenda, herunder udmøntningen af de afsatte midler til naturstrategien. Deltagelsen i konkurrencen vil samtidig være med til at understøtte, at borgerne får en oplevelse af, at Billund Kommune også har biodiversiteten på dagsordenen – helt i tråd med den netop vedtagne naturstrategi

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.