Kræftens Bekæmpelse i Billund Kommune opnåede rekord stort resultat!

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Søndag den 11. april bankede frivillige fra Kræftens Bekæmpelse på dørene i Billund Kommune, og fik et resultat på ikke mindre end kr. 294.551,50. Sidste år var resultatet – kr.195.534,-

Kræftens Bekæmpelse holder hvert år en landsdækkende indsamling til kræftforskning, forebyggelse og patientstøtte. Ligesom i 2020 har landsindsamlingen været lidt anderledes på grund af COVID-19. Indsamlingsledere og indsamlere har taget en række ekstra forbehold for at passe på hinanden og borgere rundt i byerne i Billund Kommune. Kampagnelederne Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen fortæller, at de er meget taknemmelig for den store opbakning, de har oplevet.

– 2020 har været et hårdt år for os alle. Men for mennesker ramt af alvorlig sygdom som kræft, har det været hårdt i særdeleshed. Mange har levet isoleret, og har måttet klare turene til undersøgelse mv. alene. Corona har sat dybe spor hos mange patienter og pårørende. Kræft holder ikke pause selvom der er Corona, så også i år har vi haft brug for en masse indsamlere.

Vi er derfor utrolig taknemmelig for, at vores frivillige indsamlere og borgere i Grindsted, Billund, Vorbasse, Hejnsvig, Krogager, Sdr. Omme og Filskov har vist en solidarisk opbakning til vores landsindsamling. Det kommer til at gøre en forskel.

Stor TAK til alle der har bidraget til det flotte resultat.

Ikke nok med at pengene skal samles ind, men de skal også tælles op
Tak til Sparekassen Kronjylland for at stå med personale, som var klar til at bruge en del af søndagen med optællingen.

Efter at flere pengeinstitutter bliver ” pengeløse” er det blevet vanskeligere, at få det gjort, så derfor er vi meget glade for, at Sparekassen Kronjylland i Vorbasse og Billund sagde ja, til at tælle indsamlingsbøtter op fra alle byerne i kommunen.

Tak til alle indsamlere for arbejdet med at gå rundt i byerne, og tak til indsamlingslederne i byerne i Billund Kommune for arbejdet med koordineringen af indsamlingen.

På trods af, at den lokale indsamling i år var udfordret af Corona, så er vi både lettet over at indsamlingen er veloverstået og enormt stolte over, at vi har gjort, hvad vi kunne, siger Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen i en pressemeddelelse.

 

Det samlede resultat af indsamlingen blev kr. 294.551,50 som fordeler sig på følgende:

Vorbasse 20.992,-
Billund 42.999, –
Hejnsvig 21.603,-
Krogager 11.018,50
Sdr.Omme 17.482,-
Filskov 12.992,50
Grindsted 72.541,50
   
Mobilepay Billund og Vorbasse i alt 40.360,-
Mobilepay Grindsted, Hejnsvig, Krogager, Sdr.Omme og Filskov i alt: 65.563,-

 

I Billund var der søndag 36 indsamlere afsted på tur for at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse. De første indsamlere nåede hele deres rute inden klokken var 12. Det indsamlede beløb via MobilePay var før kl. 11 passeret det beløb der sidste år var blevet indsamlet.

En stor tak fil bidragsyderne og Familien Møller. De 36 frivillige indsamlede 81.859,- kr. i Billund, hvilket er et gennemsnit på mere end 2.200 kr. Godt gået skriver Kræftens Bekæmpelse. Ud over dette beløb er der det der er indsamlet via Facebook og bankoverførsler.

Familien Møller var samlet til optælling og registrering af det indsamlede i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Billund – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Pengene blev talt op af tællemaskinen i Sparekassen Kronjylland i Billund – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Jørgen Møller fra Sparekassen Kronjylland stod for åbningen af indsamlingsdåserne – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Tre af indsamlerne i Billund er elever fra Den Internationale Skole, de deltog som indsamlere i forbindelse med et projekt, hvor de skulle lave noget frivilligt arbejde.

Tre elever fra Den Internationale Skole deltog i indsamlingen – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Billund afdeling igang med at åbnet en indsamlingsdåse – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo