14-årige Siv ramte sin rekord

Privatfoto

14-årig samlet nr. to i løbsserie for U19

Man skulle ikke tro, det var muligt at ramme sin egen bedste tid lige på sekundet, når man løber så langt som fem kilometer. Men det klarede atletikklubben Hedens danske 800 meter-mester hos de 14-15 årige, Siv Bertelsen, 14, i weekenden.

På et let bakket rute i Ejby på Vestfyn løb Siv i sidste afdeling af Dansk Atletik Forbunds coronaforkortede Vinterturnering 19.15 minutter. Dermed tangerede dermed Siv sin næsten to år gamle personlige rekord, som hun satte i Sdr. Omme Løbet og som stadig er en af de hurtigste tider fra en dansk 12-årig pige nogensinde.

Dermed sikrede Siv sig den samlede andenplads i Vinterturneringen hos de kvindelige juniorer op til og med 19 år efter fire afdelinger på vidt forskellige underlag og distancer i løbet af vinteren, kun slået af en tre år ældre konkurrent, som hun slog i en af de fire afdelinger.

Den flotte placering skyldes især stor stabilitet og højt bundniveau. Derimod er den ambitiøse 8. klasses elev fra Grindsted ikke helt tilfreds med sin topfart efter en vinter uden et eneste indendørs baneløb efter den seneste coronanedlukning og kun to udendørs løb siden lukningen skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.

 

AK Hedens Siv Bertelsen krydser målstregen som samlet nr. to i Dansk Atletik Forbunds Vinterturnering efter sidste afdeling, et fem km landevejsløb i Ejby på Vestfyn – Privatfoto