Grindsted får ny nærpolitistation

Arkivfoto: Kim Matthai Leland (Politi.dk)

I en pressemeddelelse fra Karina Lorentzen Dehnhardt oplyser hun at det netop er blevet offentliggjort, at Grindsted er et af de steder hvor politiets nye nærpolitistationer skal placeres. Det glæder Karina Lorentzen Dehnhardt, der er retsordfører i SF, for hun har nemlig også peget på netop denne placering for en nærpolitistation.

Grindsted er et oplagt valg, fordi der er meget langt til det nærmeste politi i Esbjerg og Vejle, og så fordi byen har en størrelse, der burde berettige til det. Grindsted , forklarer Karina Lorentzen.

Den store fordel ved en nærpolitistation er, at der er politi til stede lokalt, som kender udfordringerne i Grindsted og som har mulighed for at tage fat i noget af den kriminalitet, som måske har en risiko for at gå under radaren, når der ikke er fast tilstedeværelse. Og borgerne får en mulighed for at henvende sig, hvis de gerne vil tale ansigt-til ansigt.

Der er ikke plads på Rådhuset, hvor der på nuværende tidspunkt er nærpoliti placeret med en åbningstid på tre timer. Politiforliget tilførte 15 timer ekstra, så den nye station kommer til at have en ugentlig åbningstid på 18 timer.