Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne

HuskPR-Foto: Orkla Care A/S

Orkla Care A/S har allerede besluttet at tilbagekalde hele sortimentet af HUSK produkter baseret på mistanke. Tilbagekaldelsen vil ske i samarbejde med fødevare- og lægemiddelmyndighederne

Det vides endnu ikke, om nogle salmonellatilfælde, som er indberettet til myndighederne, skyldes indtaget af HUSK produkter. Men mistanken og et enkelt positivt resultat på kapsler under egenkontrol inden pakning til markedet – får nu Orkla Care A/S til at planlægge tilbagekaldelse af hele sortimentet af HUSK produkter fra handlen – både kapsler og pulver i samarbejde med både fødevare- og lægemiddelmyndighederne.

Forbrugernes sikkerhed kommer først
”Vi er i tæt og god dialog med myndighederne, da forbrugernes sikkerhed ligger begge parter stærkt på sinde. Hos Orkla Care har vi i dag i samarbejde med myndighederne planlagt at tilbagekalde sortimentet af alle HUSK produkter fra markedet i morgen. Det sker efter, at vi nu har fået ét resultat fra vores egenkontrol, som viser salmonella i et parti kapsler som nu er kasseret inden det blev pakket til markedet. Selvom ingen af de produkter der er i handlen nu, har vist tegn på salmonella vil vi gerne eliminere mistanken. Indtil vi har større vished, vælger vi at agere ud fra et forsigtighedsprincip og tilbagekalder alle produkterne,” siger Nilüfer Sahin, kommunikationsdirektør for Orkla selskaberne i Danmark.

Hun understreger, at forbrugerens tillid til HUSK går foran alt andet, og sådan har det været i de knap 40 år, hvor HUSK har været på markedet. Derfor er der straks igangsat en nøje gennemgang af processen fra råvareforsyningen til færdigt produkt.

”Vi beklager meget den ulejlighed, som vi bringer vores trofaste HUSK kunder i ved tilbagekaldelsen” siger Nilüfer Sahin og understreger, at forbrugerne bør kassere deres HUSK produkter.

Orkla Care A/S går nu i gang med udredningsarbejde i samarbejde med myndighederne. Samtidig har virksomheden igangsat en nøje gennemgang af processen fra råvareforsyningen til færdigt produkt skriver de i en pressemeddelelse.