Genåbning af Billund Bibliotekerne & Borgerservice

Foto: Billund Kommunes Biblioteker

På baggrund af regeringens seneste udmeldinger genåbner MAGION Biblioteket, Billund Bibliotek og biblioteksfilialerne i Vorbasse og Sdr. Omme onsdag d. 21. april. Bibliotekerne vil være åbne i den betjente åbningstid. Ønsker du at besøge biblioteket, skal du kunne forevise gyldigt coronapas og ID. Har du ikke et coronapas, kan du fortsat afhente reserverede materialer og ’Læseposer To Go’ ved MAGION Bibliotekets bagindgang og ved hovedindgangen til Billund Centret.

Borgerservice i MAGION Biblioteket er fortsat åbent med tidsbestilling, mens Borgerservice i Billund Centret åbner onsdag d. 28. april. I Borgerservice er der ligeledes krav om fremvisning af gyldigt coronapas og ID. Husk også at bestille tid, inden du møder op.

Click & Collect – Lån materialer uden coronapas
Har du ikke et coronapas, kan du i Billund og Grindsted benytte bibliotekets Click & Collect-ordning i bibliotekernes betjente åbningstid. På billundbib.dk kan du bestille en ’Læsepose To Go’ eller reservere bøger, film og andre materialer. Når dine reserveringer er klar til afhentning, modtager du en mail eller sms.

I Billund udleveres dine reserveringer ved hovedindgangen til Billund Centret. I Grindsted udleveres dine materialer ved MAGION Bibliotekets bagindgang ved parkeringspladsen vest for biblioteket. Har du ikke et coronapas, har du mulighed for at aflevere dine bøger i de opstillede afleveringskasser. Når du ankommer, følger du blot anvisningerne på skiltene.

Ole Bisbjerg, leder af Billund Bibliotekerne & Borgerservice, ser frem til at bibliotekerne igen kommer til at summe af liv:

”Vi glæder os til at byde borgerne velkommen i både bibliotekerne og Borgerservice. Genåbningen er et positivt skridt mod en mere normal hverdag. Vi ser i første omgang frem til at kunne åbne dørene for de borgere, der har et coronapas. Vi fortsætter ordningen med Click & Collect, så borgere uden coronapas også kan hente bøger m.m. Og så er der jo også altid mulighed for at besøge Det Digitale Bibliotek. Det kræver hverken mundbind, håndsprit eller coronapas.”

Biblioteksfilialerne i Vorbasse og Sdr. Omme
I Vorbasse og Sdr. Omme er bibliotekerne åbne i de frivilliges normale træffetid. Her er der også krav om fremvisning af coronapas og ID. Vorbasse Bibliotek holder i en periode ekstra åbent om fredagen fra kl. 15.00 til 17.00. Fredag formiddag er det nemlig muligt at blive kviktestet i Vorbasse Fritidscenter, og med et dugfrisk coronapas i hånden, har man nu mulighed for at besøge biblioteket om eftermiddagen.

Forlænget udlånstid
Alle udlånte materialer er automatisk blevet fornyet i nedlukningsperioden. Der vil være ekstra god tid til at aflevere lånte materialer nu, hvor bibliotekerne åbner igen. Der bliver ikke opkrævet gebyr for materialer, der har overskredet afleveringsfristen, mens bibliotekerne har været lukket.

Borgerservice – husk tidsbestilling, coronapas og ID
I Borgerservice skal du fremvise coronapas og ID. Du skal ligeledes huske at bestille tid, inden du møder op. Borgerservice i MAGION Biblioteket er fortsat åbent, og Borgerservice i Billund Centret genåbner onsdag d. 28. april. Har du tid i Borgerservice i Grindsted, skal du benytte MAGION Bibliotekets hovedindgang. Har du tid i Borgerservice i Billund, skal du benytte hovedindgangen til Billund Centret. Tider til Borgerservice bestilles på billund.dk/borgerservice eller tlf. 79 72 70 15.

Billund Centret er fortsat lukket
Billund Centret er fortsat lukket. Det betyder, at du ikke kan benytte faciliteterne i forhallen. Skal du besøge biblioteket eller Borgerservice, benyttes hovedindgangen ved torvet.

Se mere om åbningstider og retningslinjer på billundbib.dk/genaabning

billund.dk kan du finde yderligere information om COVID-19 samt en oversigt over, hvor og hvornår du kan blive kviktestet i Billund Kommune skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.