Markering af 4. maj med blomsternedlæggelse på mindegrave i Grindsted foregår i stilhed i år

Foto: René Lind Gammelmark

Traditionen med at lægge blomster på de 4 fredede mindegrave for Kay Schiørring, Arne Hansen, Palle Hansen, Søren Bojsen, Eigil Krogh Pedersen og Knud Børge Madsen – alle Grindstedborgere – som gav deres liv under den tyske besættelse 1940 – 45 og mindegraven for Laust Nielsen, som faldt i 1864 ved Vorbasse, har Forsvarsbrødrene for Grindsted og Omegn og Besættelsessamling Grindsteds Venner besluttet at markere i stilhed grundet situationen omkring Corona og det skærpede forsamlingsforbud.

Minderne og personerne bag er ikke glemt. Det markeres ved, at der bliver lagt blomster i løbet af dagen, og vi håber på, at vi til næste år igen må kunne vende tilbage til vanlig markering med et større arrangement den 4. maj på såvel Grindsted Kirkegård som i kirken skriver Jørgen V. Mark, Ib Møller Nielsen og Kurt Nørgaard på vegne af Forsvarsbrødrene for Grindsted og Omegn og Besættelsessamlingen Grindsteds Venner i en fælles pressemeddelelse.

Lad os sammen – hver for sig – tænde lys i vinduet ud mod gaden den 4. maj om aftenen og derved markerer vi et stærkt og levende minde for de, som vi mistede under besættelsen af Tyskland 1940 – 45.