Danmarks største heste- og kræmmermarked aflyses i 2021

Foto: René Lind Gammelmark

Bestyrelsen i Vorbasse Grundejerforening tog fredag aften en virkelig tung beslutning, nemlig at aflyse Vorbasse Marked for andet år i træk. Grundejerforeningen havde til det sidste håbet på at kunne gennemføre markedet, men et ekspertudvalg i regeringen har tidligere i dag fremlagt deres anbefaling af vilkår for afholdelse af bl.a. markeder i 2021 og regeringen har på forhånd udtalt, at de ikke vil afvige væsentligt fra disse vilkår i deres behandling af anbefalingen. Med baggrund i disse kendsgerninger er det på ingen måde muligt at afholde et marked af Vorbasses størrelse.

Det er heller ikke en mulighed at flytte markedet til et senere tidspunkt på året, da størstedelen af hjælperne ved markedet er frivillige, som bruger deres sommerferie på at hjælpe til – og uden de frivillige ville det slet ikke være muligt at afholde så stort et marked med op til 250.000 gæster i så lille en byDesuden er usikkerheden om, hvornår rigtig store forsamlinger igen tillades i Danmark, også stadig en faktor.

Aflysning af årets marked vil få stor betydning for byens handlende, markedets samarbejdspartnere samt de mange lokale foreninger, som hjælper med forskellige opgaver ved markedet.
Allerede indbetalte beløb til stadepladser og camping tilbagebetales i nærmeste fremtid skriver Vorbasse Marked i en pressemeddelelse.