Testbil kommer til Grindsted: Borgere opfordres til at tage en test

PR-Foto: Region Syddanmark

Smitten i Grindsted har taget et hop over de seneste dage. Derfor opfordres lokale borgere til at lade sig teste, når en testbil kommer til Grindsted.

Efter de seneste genåbninger af samfundet stiger smitten nu i Grindsted.

Derfor vil Grindsted igen få besøg af Region Syddanmarks testbil. Testbilen vil holde i Tingparkens Fælleshus, Tingparken 42 C, følgende dage:

St. Bededag (fredag den 30. april), søndag den 2. maj og tirsdag den 4. maj. Alle tre dage fra klokken 09.00 til 17.00.

Testen er en PCR-test (podning i halsen), og det er uden tidsbestilling.

Klasser sendt hjem

Sogne lukker automatisk ned, hvis der blandt andet er et incidenstal på mindst 400 smittede per 100.000 indbyggere i de seneste syv dage.

Grindsted Sogn er derfor umiddelbart ikke i risiko for at lukke ned med en incidens onsdag på 115.

Billund Kommune tager dog flere forholdsregler for at begrænse yderligere smittespredning.

På Lynghedeskolen i Grindsted har flere lærere og elever de seneste dage fået en positiv test. Det har medført, at fem klasser er blevet hjemsendt, fordi eleverne er nære kontakter til en smittet. Mellemtrinnet er også blevet sendt hjem til hjemmeundervisning, da flere lærere sidder i hjemmekarantæne.

”Vi har genåbnet samfundet, og det har som forventet medført en stigning i smitten. Smitten breder sig dog lokalt hurtigt i Grindsted, og vi opfordrer derfor til, at man bruger de mange testmuligheder, vi nu har. Hvis man skal noget, er det en god idé at sikre sig en negativ test inden. Smitten kan lynhurtigt sprede sig, og derfor skal vi handle nu for at stoppe udviklingen,” siger Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Man kan bestille tid til test via coronaprover.dk. På billund.dk/kviktest kan man også se en oversigt over, hvor og hvornår man kan få en test uden tidsbestilling i Billund Kommune.

Desuden kan man se en oversigt over alle testmuligheder i hele landet HER: