Vestre Skole er færdigrenoveret: Nye rum skal fremme læring

Formidlingsrum med whiteboard er til indskolingen og mellemtrinnet, mens rummene for udskolingen er byttet ud med procesrum, hvor de blandt andet kan skrive og tegne på væggene - Foto: Billund Kommune

Eleverne på Vestre Skole rykker ind på den nyrenoverede skole mandag den 3. maj. De glæder sig til nye faglokaler og to ekstra rum til hver klasse.

Tegn på væggene, dyrk yoga og lav gruppearbejde. Sådan lyder mulighederne for eleverne på Vestre Skole, som den 3. maj flytter ind i deres færdigrenoverede skole.

Hver klasse får to ekstra rum med direkte adgang fra deres klasselokale, hvilket ikke er lavet lignende på andre danske skoler. Klassens formidlingsrum og fordybelsesrum skal være med til at imødese de forskellige elevers individuelle måde at lære på. Den direkte forbindelse fra klasselokalet til de to ekstra rum gør, at læreren lettere kan hjælpe alle elever, fordi vedkommende ikke længere skal sende gruppearbejde ned i kantinen.

”Vi glæder os til at få endnu bedre mulighed for flere måder at lære på. Det er fantastisk, at vi går foran med nye rum, som kan mere og andet end et klassisk klasseværelse,” siger skoleleder på Vestre Skole Vivian Møberg i en pressemeddelelse.

Udover de nye, ekstra læringsrum har faglokalerne også fået en opdatering. Det gælder både lokaler til naturteknik, billedkunst, håndværk og design og madkundskab. Der er også et nyt makerspace-lokale.

At give børn de bedste muligheder for at lære har stor fokus i Billund Kommune. Arbejdet med at fremme børns muligheder og udvikling har gjort, at Billund Kommune af UNICEF er blevet certificeret som Danmark første ”Børnevenlige By og Kommune”.