Lynghedeskolen afdeling Søndre lukker ned i næste uge efter smitteudbrud

Foto: René Lind Gammelmark

Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt Billund Kommune at lukke Lynghedeskolen afdeling Søndre i Grindsted fra 3.-9. maj

Smitten af COVID-19 er fortsat stigende i Grindsted. Smitten er blandt andet kommet ind på Lynghedeskolen afdeling Søndre i Grindsted, hvor 37 elever og lærere fordelt over flere klassetrin i løbet af den seneste uge er blevet testet positiv skriver Billund Kommune i en pressemeddelse.

På den baggrund har Styrelsen for Patientsikkerhed påbudt Billund Kommune midlertidigt at nedlukke Lynghedeskolen afdeling Søndre fra og med mandag den 3. maj til og med søndag den 9. maj.

Nedlukningen indebærer, at elever som udgangspunkt er hjemsendt til virtuel undervisning i perioden. Dog vil der stadig være personale på afdelingen for at tilbyde nødpasning til de elever i 0.-4. klasse samt specialtilbuddene, som måtte have behov for det. Afdelingens udendørsarealer, såsom skolegård, legeplads og fodboldbane, er også omfattet af nedlukningen og må ikke benyttes af eleverne i perioden.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle elever og deres familier på afdelingen bliver testet i løbet af nedlukningen, og at elever, når de vender tilbage, har en negativ test, der højst er 72 timer gammel.

Generelt stigende smittetal

Smittetallet i Billund Kommune har generelt været stigende i løbet af den sidste uge, og søndag klokken 14 ligger Billund Kommune med landets højeste smittetal i forhold til antallet af indbyggere.

Smitten er i særlig høj grad koncentreret i Grindsted, hvor den er geografisk spredt rundt i hele byen, og Billund Kommune arbejder derfor på at skaffe yderligere testkapacitet til Grindsted i næste uge, så smittekæderne kan blive brudt.

”Vi står desværre og balancerer på kanten af, at enten Grindsted Sogn eller hele Billund Kommune kan blive ramt af en automatisk nedlukning, fordi vi kommer over sundhedsmyndighedernes grænse for smittetal. Derfor skal der lyde den klare opfordring, at vores borgere lader sig teste – i særlig grad i Grindsted – og at man i øvrigt ser så få som muligt i sin sociale omgangskreds, indtil vi igen har fået kontrol over smitten,” udtaler Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

Man kan bestille tid til test via coronaprover.dk. På billund.dk/kviktest kan man se en oversigt over, hvor og hvornår man kan få en test uden tidsbestilling i Billund Kommune.

Desuden kan man se en oversigt over alle testmuligheder i hele landet på følgende link: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/kort-over-covid-19-testcentre?Kort%20over%20COVID-19%20testcentre