Medlem af Europa Parlamentet Christel Schaldemose er begejstret for projektet Grindsted Den Grønne Hovedstad

Foto: René Lind Gammelmark

At få en by, der desværre nok mest er kendt for en omfattende generationsforurening, til at blive kendt som Den Grønne Hovedstad – det er et projekt der vækker stor begejstring hos det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet, Christel Schaldemose.

Christel Schaldemose – Foto: René Lind Gammelmark

Hun var i går på besøg hos GEV i Grindsted for at høre mere om Den Grønne Hovedstad og om forsyningsvirksomhedernes tanker og ideer om den grønne omstilling:

For det første er jeg meget fascineret af at se hvordan et andelsselskab som GEV tager ansvar for den grønne omstilling og virkelig arbejder på det. Men også at man har tanker og intentioner og ideer i lokalsamfundet i Grindsted om det, sagde Christel Schaldemose som afrunding på besøget.

Noget af det der gjorde indtryk på hende er de mange frivillige borgere, der har meldt sig til at deltage i arbejde med at gøre Grindsted til Den Grønne Hovedstad:

– Det er nok Danmarks store styrke, at uanset hvor man kommer hen, er der frivillige, der bare stiller op bag den grønne omstilling. EU har omstillingen på dagsordenen og har haft det i markant grad over de sidste par år, men egentlig er det jo noget der er foregået i lokalsamfundene rundt omkring – også i Danmark og i Billund kommune i mange år. Det er jo noget som andelshaverne og forsyningsselskaberne faktisk har arbejdet med i rigtig lang tid, lød det fra EU-parlamentarikeren.

Men spørgsmålet er så hvad hun kan gøre nede fra EU for at hjælpe Den Grønne Hovedstad på vej:

– En del af det med Den Grønne Hovedstad er at få vendt det her med at der er en generationsforurening i byen – den skal selvfølgelig fjernes – og så skal Grindsted gøres til et grønt sted at bo, arbejde og leve. Og der kan jeg måske være med til at skubbe på det, få afsat penge til det og fundet gode løsninger på hvordan det kan vendes, og så kan jeg måske være med til at sprede ideen hvis Grindsted kommer med den helt gode løsning, siger Christel Schaldemose.