Tamilerne mindes folkemordsofre den 18. maj

Foto: Selvan Selva

Som de seneste mange år, trods al besvær og forhindringer, mindes tamilere verden over den 18. maj de omtrent 147.000 tamilere på Tamil Eelam som blev dræbt, forsvundet og taget bort fra deres familier for 12 år siden.

I år, selvom Corona stadig er aktuelt, blev det muligt for tamilere i Grindsted og Billund omegn at samles i den Danske Folkekirke den 16. maj 2021 under præst  Egil Hvid Olsens gudstjeneste, mens myndighedernes retningslinjer ift. Corona restriktioner blev overholdt.

Hvert år på denne dag, er smerten altid den samme hos de mange tamilere verden over og især hos de tamilere på Tamil Eelam, som har mistet deres kære, men i år er smerten øget drastisk.

Lige når man er begyndt med at tro, at smerten og følelsen af uretfærdig behandling ikke kan blive værre, sker noget så uacceptabelt og umenneskeligt på Sri Lanka imod tamilere. Nemlig tilintetgørelse af et tamilsk krigsmindesmærke på Jaffna Universitet bygget af studerende og monumentet på Mullaithivu, som også er bygget til minde om de tabte helte under Mullivaikal Massakren, som fandt sted i år.

Ikke nok med at man har mistet sin kære, men nu også at miste det eneste minde, de sårede familier havde tilbage af deres afdøde og et sted man kan tage hen, for at aflaste deres følelser, længsler og fælde deres uendelige tårer, er blevet taget fra dem af myndighederne på Sri Lanka. Det var vores tamilers symbol på håb og vores måde at ære og mindes de tabte helte.

Der sker så mange forfærdelige og uacceptable handlinger i verden mod uskyldige mennesker, og derfor er det vigtigt at bringe det her til lys, lige så meget som mange andre hændelser der finder sted i andre dele af verdenen i dag.

Os der bor i trygge omgivelser og et trygt land som Danmark, som giver hvert individ friheden til at tale ud og kæmpe for hver vores frihed, imens uretfærdige og umenneskelige ting sker rundt omkring i verdenen overfor menneskeheden og på Tamil Eelam imod tamilere, skal huske os på, hvor heldige og begavede vi er og dermed ikke lukke øjnene for de mennesker, der opsøger vores hjælp og vores stemmer til at råbe om hjælp for dem. Det er nemlig det vi tamilere har gjort gennem 12 år i dag, og som vi fortsat vil gøre for tamilere i vort hjemland, indtil de får deres frihed og ikke bliver behandlet så uretfærdigt, som de er blevet behandlet gennem årene skriver Alexia Selvarajah Thushyanthan, Ingeniørstuderende på Syddansk Universitet i en pressemeddelelse på vegne af DTSU i Grindsted og Omegn.

Foto: Selvan Selva

Foto: Selvan Selva

Foto: Selvan Selva

Foto: Selvan Selva