Biens dag !

Anni Matthiesen på besøg ved bistaderne i haven hos Aage Lessmann, som forklarer om hvordan han skaber nye bi-familier - PR-Foto

Den 20. maj er det biens dag. Her sættes ekstra fokus på bierne med oplysning og arrangementer flere steder i landet.  Bierne er utrolig vigtige for os alle, da de jo er med til at sikre at planter kan lave frø og frugter ved at bestøve dem. Bierne flytter pollen fra blomst til blomst. Når bien kravler ned i blomsterne for at hente nektar, drysser der pollen på biens krop og når så bien flyver videre til næste blomst så vil noget af pollenet så falde af og lande på støvfanget hos den nye blomst – og dermed bestøves blomsten.

Anni Matthiesen – PR-Foto

”Jeg er medlem af Folketingets Miljø og Fødevareudvalg og i udvalget har vi af og til fokus på biernes tilstand via foretræder eller samråd i udvalget. Så ud over, at jeg har kendskab til bierne via mit arbejde i folketinget – ja så holder jeg utroligt meget af honning. Når vi nyder morgenkaffen om søndagen er det bedste, at få et rundstykke med honning. Det er især en nydelse, når vi ved, at honningen kommer fra naboerne Else og Aages bier, som måske har været på besøg i vores blomster i vores have og samlet nektar til honningen” fortæller Anni Matthiesen.

PR-Foto

”Vores nabomand Aage Lessmann har gennem rigtig mange år haft bier og solgt honning. Dette betyder derfor altid noget særligt for os, når vi om foråret og sommeren får besøg af bierne i haven. Vi ved jo at det er en af Aages bier, som er på honning-arbejde og derfor passer vi også særligt godt på dem. Hvis der er en, som forvilder sig ind gennem havedøren – bærer vi den forsigtigt ud i det fri igen” siger Anni Matthiesen.

Bierne kravler stille og roligt på Aages hånd. Der kan være op mod 30.000 bier i en ny bi-familie.- Pr-Foto

Aage har haft bier i næsten 51 år og han laver mange nye bi-familier hvert år. Han har flere bistader i egen have – men har også nogle til at stå på lyngarealer og laver derfor også både alm. Honning og lynghonning. Aages bier er fremavlet, så de opfører sig stille og roligt, og derfor kan han også sagtens sætte hænderne ned til dem og lade dem kravle op på hænderne – uden han bliver stukket skriver Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.