28.000 skoleelever dyrker klassefællesskabet til De virtuelle Skole Olympiske Lege

Foto: Skole OL

Skole OL har stor succes trods corona-restriktioner: 28.000 skoleelever dyrker klassefællesskabet til De virtuelle Skole Olympiske Lege

Der står idræt og fællesskab på skoleskemaet for over 1.300 af landets 0-8. klasser, når De virtuelle Skole Olympiske Lege skydes i gang tirsdag den 25. maj. I løbet af tre uger skal eleverne klassevis gennemføre en række konkurrencer på deres skoler. Legene kulminerer i en kæmpe virtuel finalefest, som transmitteres ud til klasselokalerne

Foto: Skole OL

I de kommende uger kan klasser i hele Danmark se frem til at dyste i en række sjove og udfordrende konkurrencer, som gennemføres ude på landets skoler. Initiativet hedder De virtuelle Skole Olympiske Lege, og formålet med legene er at give eleverne en unik og fælles idrætsoplevelse efter lang tids nedlukning.

Der er lagt op til masser af grin og bevægelse, når eleverne kaster sig ud i alternativ bowling, siddende volley, trillebør-relay og meget andet. Og det kræver holdånd og sammenhold i klassen, når først legene går i gang.

”I 2021 kæmper over 90 danske atleter om OL-medaljer i Tokyo, men også i de danske skoler er der olympisk stemning, når klasserne dyrker fællesskabet omkring leg og bevægelse. Vi imponeres hvert år af Skole OL, som skaber glæde og begejstring omkring idrætten, og vi er ikke mindre imponerede i år, hvor hele 28.000 elever deltager på trods af nedlukninger, afstande og restriktioner. Det vidner om, at skolerne og børnene trives og vil bevæge sig sammen – også i en svær tid,” siger Morten Mølholm Hansen, der er adm. direktør i DIF.

Til De virtuelle Skole Olympiske Lege giver konkurrencerne point, alt efter hvor godt klasserne klarer sig. Pointene tages med videre til den store virtuelle finale fredag den 18. juni, hvor en landsdækkende vinder fra hvert klassetrin kåres.

Foto: Skole OL

Virtuel finalefest sendt direkte fra Børnenes Hovedstad

Finalen bliver transmitteret direkte fra LEGO® House i Billund, hvor tv-vært Sofie Østergaard og vært på DR Ultra Jonas Madsen står klar til at afsløre dette års vindere. Og klasserne kan se frem til fællesdans, musik, ekstra konkurrencer og meget mere. Præmien til vinderklasserne er oplevelsesrig klassetur til Børnenes Hovedstad, Billund, med alt betalt.

Det er Billund Kommune, som er vært for Skole OL Finalen 2021-2024. Samarbejdet mellem Billund Kommune og Skole OL hænger sammen med visionen om Billund som Børnenes Hovedstad.

“Som hjemsted for Børnenes Hovedstad er leg, læring og kreativitet en central del af vores hverdag i Billund Kommune. Leg kan skabe et trygt rum til udfoldelse, bringe mennesker sammen og understøtte læring og kreativitet. Vores værdier om læring gennem leg går hånd i hånd med Skole OL’s værdier om fællesskab, færdighed og fairplay,” fortæller Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune.

Det bliver en vaskeægte fejring af fællesskab, færdighed og fairplay, når alle Danmarks skoleelever hjælper med at skabe en olympisk værdig finalefest skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: Skole OL

Fakta

De virtuelle Skole Olympiske Lege

Læs mere på www.skoleol.dk

Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde. Det er Danmarks officielle Olympiske Lege for skoleelever, hvor klasserne konkurrerer sammen som et hold. Skole OL er udviklet af Dansk Atletik og Danmarks Idrætsforbund i samarbejde med TrygFonden og Nordea-Fonden. Netto, Bilka og Føtex bidrager til Skole OL. I 2021-2024 er Billund Kommune som hjemsted for Børnenes Hovedstad vært for Skole OL Finalen. Værtskabet er støttet af Ole Kirk’s Fond.

Børnenes Hovedstad, Billund

Billund Kommune er vært for Skole OL Finalen 2021-2024. Finalen sendes direkte fra Billund by – Børnenes Hovedstad, som er centrum for kommunens ambition om at udvikle børn og give dem kompetencer for livet gennem leg, læring og kreativitet. Billund Kommunes arbejde for og med børn har gjort, at kommunen som den første har opnået UNICEF’s anerkendelse som landets første børnevenlige by og kommune. Læs mere om værtskabet, som er støttet af Ole Kirk’s Fond, på www.billund.dk/skoleol