Engagerede landbrugselever fra Grindsted på besøg hos Anni Matthiesen (V) på Christiansborg

Landbrugselever fra Grindsted var på besøg hos Anni Matthiesen på Christiansborg den 19. maj 2021 -Foto: Privatfoto

Onsdag havde det lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) hyggeligt besøg på Christiansborg hjemme fra Grindsted. En række engagerede landbrugselever fra Grindsted Landbrugsskole var nemlig taget en tur østpå for at høre lidt om hverdagen på Christiansborg, de historiske bygninger og politiske dagsordener.

På grund af corona-restriktionerne foregik rundvisningen udendørs med besøg i både bibliotekshaven, ridebanen og slotspladsen ved Christiansborg, mens Anni Matthiesen fortalte om alt det, der fylder i hverdagen som folketingsmedlem for Venstre, formand for Folketingets erhvervsudvalg og partiets turisme-, indenrigs- og kommunalordfører – og ikke mindst hendes medlemskab af Miljø og Fødevareudvalget.

Landbrugselever fra Grindsted var på besøg hos Anni Matthiesen på Christiansborg den 19. maj 2021 -Foto: Privatfoto

Et gennemgående tema i rundvisningen var Annis stærke rødder i det sydjyske, som hun gør en dyd ud af at holde fast i. Men det kommer nu helt naturligt, for lige siden hun blev valgt til Folketinget første gang i 2011, har Anni haft bopæl hjemme i Krogager nær Grindsted. Derfor gjorde hun det klart, at det for hende især er vigtigt at holde fast i at være en del af det område, hun repræsenterer i Folketinget. For hvis man kun kommer på besøg i sin kreds få gange om året, så mister man fornemmelsen af, hvad der foregår lokalt:

”Langt de fleste folketingsmedlemmer bor i København, og det, mener jeg, er ærgerligt. For mig er det helt naturligt at være en del af det område, jeg repræsenterer i Folketinget, som også er mit hjem. Derfor er det også altid rigtig hyggeligt at få besøg hjemmefra som i dag, hvor jeg har haft fornøjelsen af at vise de engagerede landbrugselever hjemme fra Grindsted rundt ved Christiansborg. Vi fik nogle gode snakke om både rigide landbrugsregler og minkskandalen, som flere af de engagerede elever har været berørte af”, siger Anni Matthiesen, der også under rundvisningen udtrykte sin begejstring for, at det jyske bagland satte kursen østpå i traktor som en protest mod regeringens pludselige instruks om at aflive alle danske mink uden lovhjemmel tilbage i november.

Landbrugselever fra Grindsted var på besøg hos Anni Matthiesen på Christiansborg den 19. maj 2021 -Foto: Privatfoto

Eleverne fra Grindsted Landbrugsskole skulle efter rundvisningen videre på kanalrundfart i København efterfulgt af en tur på Christiania, inden turen gik hjem til Grindsted igen skriver Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.