Salgstiderne bliver ved med at falde

Foto: René Lind Gammelmark

Salgstiderne bliver ved med at falde trods roligere tider på boligmarkedet, og på tre år er der pillet fem måneder af den tid, det i gennemsnit tager at sælge et sommerhus. Det er mindre for villaer og ejerlejligheder.

Selvom april måned bød på færre handler end marts og dermed en decideret nedgang, påvirkede det ikke salgstiderne i påskemåneden, hvor de korte salgstider blev om end endnu kortere. For villaer blev der pillet 11 dage af salgstiden i april, men det for hhv. ejerlejligheder og sommerhuse blev 10 og 26 dage hurtigere at sælge en bolig. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

-Tempoet er faldet en smule, men vi er stadig langt over niveau sammenlignet med de sidste fem år, og det betyder, at man ikke skal være alt for længe om at beslutte sig, når man er ude og kigge på ny bolig, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Salgstiden på sommerhuse halveret på tre år
Kigger man på salgstiderne over de sidste tre år, er salgstiden på sommerhuse halveret med fem måneder, mens der for hhv. ejerlejligheder og villaer er barberet en måned og knap to måneder af den tid, det tager at sælge en bolig. Og udviklingen gælder også priserne, som modsat er steget.

-Vi ser det i det meste af verden. Man har fejlvurderet Coronaens påvirkning af boligmarkedet. I mange andre lande er priserne og handelsaktiviteten steget ligesom her, og forklaringen er, at hjemmearbejde og hjælpepakker har gjort det både muligt og nødvendigt for mange at tage deres boligbehov op til ny overvejelse, siger Peter J. Mattsen.

Om salgstiderne vil fortsætte deres fald, afhænger ifølge direktøren af tempoet på genåbningen og muligheden for at rejse igen.

-Hvis samfundet åbnede i morgen og vi alle kunne rejse, ville vi sandsynligvis se et boligmarked, der gik ned i kadence ret hurtigt, men mon ikke vi stadig har nogle kvartaler, før vi er tilbage til tiden før Corona. Derfor er det også vores vurdering, at både priser og salgstider stadig kan fortsætte deres udvikling, men det bliver nok i et mindre omfang, end vi har set det seneste år, siger Peter J. Mattsen i en pressemeddelelse fra Nybolig.