Ny undersøgelse: Her bor landets bedste bilister

Har du også tit undret dig over andres kørsel, når du cruiser rundt på de danske landeveje? Så er du formentlig ikke den eneste, og nu kan du endelig få svar på, hvor de bedste og værste bilister bor. Samlino.dk har fremskaffet en masse tal, der bygger på over 100.000 opslag gennem vores hjemmeside og offentlige databaser.

Hvis vi skal fremhæve nogle væsentlige pointer fra undersøgelsen, så er det, at østjyderne har landets dyreste bilforsikringer med en gennemsnitlig pris på 7.481 kroner. Nordsjællænderne har flest skader, mens bilisterne på Fyn og Sønderjylland kører pænest.

Desuden er de mest erfarne bilister faktisk dem, der bor i Nordsjælland, mens storbyområderne, København og Aarhus, har de yngste eller nyeste bilister på vejene.

Østjyderne er de dyreste
Hvis vi dykker ned i tallene, så er forsikringsprisen for østjyder i gennemsnit 17 % højere end bilisterne i Sønderjylland. Faktisk koster det i gennemsnit 7.481 kroner om året at have en bilforsikring i Østjylland.

Fordelingen i de andre landsdele: Østjylland (7.481 kroner)København og omegn (7.105 kroner), Nordsjælland (6.963 kroner), Fyn og øerne (6.778 kroner), Midt- og Vestjylland (6.733 kroner), Nordjylland (6.688 kroner) og Sjælland, Lolland, Falster og Møn (6.484 kroner)

Mange skader i Nordsjælland
Bilisterne registrerer rigtig mange skader i Nordsjælland, hvor der er 19 % flere skader i den del af landet i sammenligning med Fyn og Sønderjylland.

Den gennemsnitlige antal indtastede skader gennem de sidste 7 år er på 0,32, hvor det værste område i Nordsjælland var Værløse med 0,43 antal skader per bil gennem de sidste 7 år.

Modsat har vi Fyn, hvor det bedste sted på øen blev Faaborg, Aarup og Otterup med kun 0,2 per bil.

Hvis vi kigger på gennemsnittet i forhold til landsdelene: Østjylland (0,3), København og omegn (0,29), Nordsjælland (0,32), Fyn og øerne (0,27), Midt- og Vestjylland (0,3), Nordjylland (0,31), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (0,28) og Sønderjylland (0,27)

Danmarks mest erfarne bilister
Lad os kigge på antal år, som bilisterne i de forskellige landsdele har haft bilforsikring. Her ser vi, at bilister i Nordsjælland i gennemsnit har haft en bilforsikring i 18 år. Det er 33 % højere sammenlignet med bilister i København og omegn.

Området med mindst erfarne bilister blev København N med 5,5 år i gennemsnit, mens området i Nordsjælland med flest rutinerede bilister blev Ålsgårde med 26,3 år i gennemsnit.

Hvis vi spreder det mere ud og kigger på landsdelene, så fordeler de sig således: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år)

 

Sådan fordeler det sig på landsdelene: Østjylland (333.000 kroner), København og omegn (331.000 kroner), Nordsjælland (353.000 kroner), Fyn og øerne (309.000 kroner), Midt- og Vestjylland (334.000 kroner), Nordjylland (320.000 kroner), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (325.000 kroner) og Sønderjylland (324.000 kroner)

De ældste biler i Danmark
De ældste biler holder parkeret på Fyn og på de omkringliggende øer, hvor de er 18 % ældre sammenlignet med biler i København og omegn. Den gennemsnitlige bil er 9,2 år på Fyn, hvor de ældste biler hører til i Nørre Aaby med en alder på 12,3 år. De nyeste eller yngste biler er i Smørum med en gennemsnitlig alder på 6,4 år.

Vi tager igen og slår Danmarks kortet op og sammenligner de forskellige landsdele med hinanden: Østjylland (14,2 år), København og omegn (12 år), Nordsjælland (18 år), Fyn og øerne (15 år), Midt- og Vestjylland (15,9 år), Nordjylland (16,1 år), Sjælland, Lolland, Falster og Møn (17,1 år) og Sønderjylland (16,5 år)

Billigere bil, færre skader
Samlino.dk har også kigget lidt på de specifikke prisklasser, og hvordan skaderne fordeler sig. Det er noget overraskende de billigste biler (mellem 0 – 100.000 kroner), der har færrest skader, hvis vi kigger på gennemsnitlige skader de sidste 7 år. Der er 0,23 skader i gennemsnit for den prisklasse, mens biler (mellem 200.000 – 400.000 kroner) har flest. Her er der 0,32 skader i gennemsnit for de sidste 7 år – så her oplever de 28 % flere skader end tilfældet for den billigste prisklasse. De dyreste biler (over 1 million) har i gennemsnit haft 0,25 skader gennem de sidste 7 år skriver Samlino.

Kilder: Samlino.dk, Biltorvet og Motorregistret

Du kan læse mere her:https://www.samlino.dk/bilforsikring

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon