En ny generation taler: Børnenes Topmøde i Billund nærmer sig

PR-Foto

Børn fordelt på 49 forskellige nationaliteter meldte sig til at deltage i Børnenes Topmøde i Billund. 80 blev udvalgt til at repræsentere verdens børn, og de første workshops, hvor børnene skal komme tættere på, hvad der er vigtigst for de kommende generationer, er i fuld gang. De mange timers samarbejde og intense – men sjove – diskussioner skal ende op i en erklæring, der bliver fremført på Børnenes Topmøde i Billund og overleveret til verdens ledere under FNtopmødet
i New York den 21. september

I februar inviterede 13-årige Dicte fra Billund børn og unge fra hele verden til at deltage i Children’s General Assembly i sin hjemby. Invitationen blev delt i hele verden og gennem alverdens medier, hvorefter hundredevis af børn i alderen 10-17 år meldte sig til at deltage.

Med hjælp fra ambassader og skoler er to repræsentanter fra hvert land blevet udvalgt, og børnene er siden blevet inddelt i 10 otte-personers grupper med forskellige overordnede emner. Næste skridt er, at børnene mødes virtuelt på tværs af deres grupper.

”Det har indtil videre været utroligt overvældende, på den gode måde, at være med til at samle børn fra hele verden, der har svaret på min invitation og har meldt sig til børnetopmødet. Nu glæder jeg mig bare til, at vi når til de næste steps, som sikkert bliver endnu vildere,” lyder det fra 13-årige Dicte, som har været med til at arrangere Children’s General Assembly.

Børnenes hjertesager er kommet frem
Indtil nu har hver af de ti grupper afholdt fire workshops for at finde frem til præcis de udfordringer og løsninger, som, de mener, er de vigtigste at få på dagsordenen. Nu skal gruppernes ti grupperepræsentanter mødes for første gang og fremlægge den enkelte gruppes perspektiver, hvorefter de i fællesskab bliver enige om en fælleserklæring, der skal inspirere verdens ledere under FN-topmødet i New York, og som sendes direkte fra Børnenes Topmøde i Billund den 21. september.

Blandt de vigtigste emner, der ser ud til at blive taget med videre til verdens ledere, er:
A) Ens rettigheder og muligheder
B) Kommunikation og håndtering af internationale konflikter
C) Ansvarlighed for kloden og klimaet.

Detaljerne kan dog stadig nå at ændre sig, når de udvalgte talspersoner fra hver enkelt gruppe skal diskutere, hvad og hvordan børnenes erklæring skal lyde, når den overleveres til de voksne beslutningstagere.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.