Kontakten får 6000 kr af Legekæden/Bog & Idé

Egil Hvid-Olsen til venstre og Brian Hansen til højre - Foto: René Lind Gammelmark

Brian Hansen  fra Legekæden/Bog & Idé overrakte onsdag formiddag en gavecheck på 6.000 kr til formanden for Kontakten i Grindsted, Egil Hvid-Olsen.

Foto: René Lind Gammelmark

I starten af 2019 kontaktede Egil Hvid-Olsen Brian Hansen, for at høre om ikke han ville være erhvervssponsor for Kontakten. På det tidspunkt var Bog & Idé kæden blevet enige om at man pr. 1. april ville til at tage penge for butikkernes plastikposer, for at skåne miljøet.  Halvdelen af omsætningen for salget af poserne besluttede man i kæden at give til Læseuniverset, som kan fremme læsefærdighederne hos de unge – og børn der har svært ved at læse. Pengene er brugt til at sende mange på en uges ophold.  

Den anden halvdel af omsætningen står butikkerne selv for at bestemme over, da kæden jo er en indkøbsforening og butikkerne er selvstændigt ejet Brian Hansen valgte så at i 2019 at sponsere den resterende halvdel af omsætningen fra poserne til Kontakten. Der skete jo så desværre det, at der ikke blev solgt ret mange poser, efter kunderne var begyndt at skulle betale for dem, hvilket jo var fint nok for miljøet. Det blev derfor kun til 1.500 kr. men det beløb besluttede Brian Hansen sig for at fordoble, for at støtte et godt formål, så kontakten skulle have 3.000 kr. I 2020 valgte Brian Hansen at fortsætte med sponsoratet til Kontakten, så derfor på grund af Corona kunne Brian Hansen onsdag formiddag overrække formanden for Kontakten i Grindsted, Egil Hvid-Olsen en gavecheck på 6.000 kr. som Kontakten kunne bruge til hvad de ønskede. Egil Hvid-Olsen fortalte at det var en glimrende aftale for Kontakten, for et erhvervssponsorat koster 1.000,- kr. om året, så vi har fået en tredobbelt sponsorat fra Brian.

 

Egil Hvid-Olsen fra kontakten fortæller at det det vil være sjovest at bruge pengene til, er hvis det lykkes Kontakten at starte en mandegruppe op. Vi har kontakt til en flok 18-25 årige unge mænd der gerne vil opleve noget. Vi har også en tovholder klar, der gerne vil sætte gang i det. Men vi mangler nogle frivillige, som vi håber at få fat i hen over sommeren, så vi kan starte på den anden side af sommerferien. Mandegruppen skal ud og opleve noget, f.eks. superligakamp, fisketur, kajaktur på åen og forskellige virksomhedsbesøg, der er masser af muligheder fortæller Egil Hvid-Olsen. På den måde får de unge noget sprogtræning, kommer ud og lærer noget om dansk kultur og hvordan det danske samfund er bygget op. Samtidig er det med til at holde ensomheden fra døren, så det ser vi frem til fortæller Egil Hvid-Olsen.