Søndag den 13. juni er der gudstjeneste for hørehæmmede i Billund Kirke kl. 10.30.

Billund Kirke - Foto: René Lind Gammelmark

Gudstjenesten på søndag i Billund  Kirke kl.  10.30,  er også tilrettelagt for hørehæmmede, da der er skrivetolkning på et lærred.

Det er en ganske almindelig gudstjeneste, hvor sognepræst Peter Hjorth Fredensborg medvirker sammen med landsdelspræst Søren Skov Johansen.  Sidst nævnte er ansat af kirkeministeriet til at varetage og tilrettelægge gudstjenester,  for hørehæmmede vest for Storebælt.  Kirkeministeriet har gennem mange år haft en landsdelspræst både vest og øst for Storebælt, hvor Skov Johansen har vort område, som er de 3 regioner i Jylland og Fyn.

Indenfor hvert provsti har landsdelspræsten en kontaktpræst, og i Grene provsti er det også Peter Hjorth Fredensborg, som har dette job ved siden af sin almindelige præstegerning..

Gudstjenesten på søndag er en ganske almindelig gudstjeneste, men der medvirker 2 præster, og alt fra indgangsbøn til udgangsbøn kommer via power point som rulletekster på et stort lærred, så hørehæmmede, der ikke fanger alt via højtaler og teleslynge, kan læse alt på et lærred. 

Høreforeningen i Billund Kommune vil gerne oplyse,  at disse tekstede gudstjenester giver en væsentlig bedre udbytte for hørehæmmede, og har man mulighed for at være med så tag til Billund Kirke på søndag, oplyser Kristian Hansen, Vorbasse som er formand for Høreforeningen i Billund Kommune, og kasserer i menighedsrådet for hørehæmmede Vest for Storebælt.

Alle er hjertelig velkommen oplyser Høreforeningen i en pressemeddelelse.