Småbitre sejre til Lykke

Privatfoto

Topscorer – men oprykning hænger i tynd tråd

Selv om hun sikrede endnu to sejre og dermed fortsat er suveræn topscorer i landets næstbedste række, var det med blandede følelser, Grindsted-tennisspilleren Lykke Bertelsen, 16, vendte hjem i en sen aftentime fra ambitiøse Vejles udekamp mod Sønderborg.

Efter veloverstået eksamen i samfundsfag på Grindsted Gymnasium om formiddagen hastede Lykke videre til Sønderborg allerede først på eftermiddagen. Her vandt hun som vanligt i både single og double.

Først udlignede hun til 2-2 i aftenens længste single i en revanchematch fra de nylige jyske mesterskaber for seniorer. Ved JM slog hun først modstanderen, en ungsenior, i tre sæt efter at have tabt først. Denne gang vandt hun større, i to sæt, men måtte stadig slide for sejren. Efter næsten en time vandt hun første sæt 6-4. Men i andet sæt blev hun brudt allerede til 1-3, fik straks udlignet til 3-3, kom after bagud 3-4, da modstanderen holdt serv, men lukkede så kampen overbevisende med en af de afslutninger, som hun er berømt for blandt holdkammeraterne og berygtet for blandt modstanderne, da hun vandt kampens sidste tre partier i træk ved at hente 12 af kampens sidste 16 bolde og endda tillade sig en dobbeltfejl undervejs.

Sejr i double med ny makker
I førstedoublen debuterede hun med en ny makker, og det gik fint, da parret vandt 6-4 6-3 og dermed igen udlignede matchen, nu til 3-3. Men så var det slut med successen. Selv om Vejle førte i sæt og dermed kunne vælge de tabte matcher fra den oprindelige kamp fra i den altafgørende super matchtiebreak, mislykkedes Vejles gamling med at forsøge at forstærke andendoublen ved at rykke Lykke herned. Sønderborg-doublen havde en frisk sejr som moralsk ballast, og det hjalp ikke den tabende Vejle-spiller nok, at hun nu i stedet havde Lykke ved sin side, da parret tabte super matchtiebreaken 5-10 og dermed matchen 3-4.

Nr. to – men langt til oprykning
Vejle har nu vundet to af sæsonens kampe, men også tabt to, og selv om holdet med store sejre og små nederlag stadig holder fast i andenpladsen, skal der nu megen optimisme til stadig at tro på målsætningen om oprykning til landets fineste række, elitedivisionen. Dermed tyder meget også på, at Lykke mislykkes med sin personlige satsning med at skifte fra Kolding til det formodede tophold, Vejle, før sæsonen for at rykke op og næste sommer prøve sig af blandt ikke blot landets allerbedste seniorer, men også de mange stærke udlandske spillere, som udgør den danske elitedivision.

Den personlige succes kan ingen tage fra Lykke. Overtidsafgørelsen fra Sønderborg tæller ikke på topscorerlisten, hvor hun nu har taget otte sejre i otte kampe og ligger hele to sejre foran nr. to på listen skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.

 

Allerede i overmorgen, lørdag, prøver Lykke sig af på væsentlig højere niveau, nemlig når hun stiller op til en international juniorturnering i Århus, hendes blot anden af slagsen på så højt plan.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.