Borgerservice i MAGION Biblioteket holder ekstra åbent for bestilling af pas torsdag d. 17. og 24. juni

PR-Foto: Billund Kommune

Sommeren har meldt sin ankomst, og landene omkring os er så småt ved at åbne op for feriegæster. Har du planer om at holde sommerferie i udlandet, er det en god idé at finde passet frem fra gemmerne og tjekke, om det stadig er gyldigt.

Pas og rejsebøger
Borgerservice i MAGION Biblioteket holder ekstra åbent for bestilling og fornyelse af pas torsdag d. 17. og 24. juni kl. 18.00 – 20.00. I dette tidsrum er der ingen tidsbestilling. Du møder bare op, men der kan forekomme ventetid. MAGION Biblioteket holder i samme anledning ekstra åbent til kl. 20.00. Så kig forbi og få hjælp til at finde rejsebøger eller inspiration til sommerferielæsningen.

Ventetid på pasbestilling
I perioden op mod sommerferien er der normalt ekstra travlhed i Borgerservice grundet pasbestillinger. Teamleder for Borgerservice, Lea Ahm, fortæller, at:

”Vi har normalt meget travlt med pasbestillinger op mod sommerferien. I år står vi dog i en helt særlig situation. Grundet COVID-19 har mange borgere ikke haft brug for deres pas. Men nu, hvor landene omkring os åbner op for turister, stiger rejselysten, og vi har allerede en del ventetid. Så jeg kan kun opfordre til, at man bestiller sit pas i god tid. Og man skal huske på, at man ofte skal bruge sit pasnummer, når man booker sin ferie.

Som en ekstra service forlænger vi åbningstiden to torsdage i juni måned. Jeg håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at få fornyet deres pas og måske også finde lidt god underholdning til sommerferien på bibliotekets hylder.”

Få taget dit pasfoto samtidig med, at du bestiller pas
Lea Ahm gør opmærksom på, at det kun er i Borgerservice i Grindsted, at man kan få lavet pas. Her kan man få taget et pasbillede, eller man kan udnytte ventetiden og selv tage sit pasfoto i Selfie Stationen. Fotoautomaten er let at bruge, og den guider dig trin for trin.

Du kan nemt afhente dit pas i udleveringsskabet
Du kan afhente dit nye pas i udleveringsskabet, der står ved siden af ekspeditionen i biblioteket. Udleveringsskabet fungerer på samme måde, som når du henter pakker i pakkeboksen. Når Borgerservice modtager dit nye pas, får du en sms med en afhentningskode. Passet kan så afhentes i udleveringsskabet i bibliotekets åbningstid. Det gælder dog kun i de tilfælde, hvor du ikke skal returnere dit gamle pas. Fordelen, ved at du selv afhenter dit pas, er, at ekspeditionstiden bliver kortere i forhold til, at passet skal sendes med posten.

Det skal du huske, når du eller dit barn skal have nyt pas
Når du skal have lavet nyt pas, skal du møde op personligt, og du kan medbringe et nyt og vellignende pasfoto eller få taget et for 125 kr. Hvis du skal have lavet nyt pas til dit barn, skal begge forældremyndigheder underskrive en pasansøgning. Dette kan gøres via den digitale selvbetjeningsløsning på borger.dk. Underskrives pasansøgningen hjemmefra, er det kun nødvendigt, at den ene forælder møder op i Borgerservice med barnet. Husk også det blå EU-sygesikringskort, når du rejser i EU.

 

Du kan læse meget mere om reglerne for pas på billund.dk skriver Billund Kommunes borgerservice i en pressemeddelelse.