Annette Lundgaard er ny præsident for Grindsted Rotray Klub

Fra venstre: Præsident Annette Lundgaard, nyt medlem Marianne Ladegaard Andersen, Past Præsident Erik Serup Hansen - Foto: Grindsted Rotary Klub

Grindsted Rotary Klub får traditionen tro ny præsident pr. 1. juli 2021. Anette Lundgaard afløser Erik Serup Hansen på præsidentposten.

Grindsted Rotary Klub er så småt startet op igen efter en lang nedlukning og ser frem til at arbejde med, hvordan Rotary Klubben i Grindsted skal udvikle sig i det kommende år skriver klubben i en pressemeddelelse.

Den nye præsident møder ind med ønsket om at få genopbygget klubben efter Corona.  Det handler og, at det, vi er sammen om, giver mening anno 2021/22. Der er fortsat mulighed for at andre end medlemmer af Rotary kan deltage i nogle af møderne. Enkelte møder vil være forbeholdt medlemmer, men ellers kan man melde sig til de møder, man måtte finde interessante.

”Vi skal gøre noget sammen. Vi vil have fokus på, hvad vi har lært af C-19 og der er ingen tvivl om, at det at være sammen om noget meningsfuldt bliver vigtigt” udtaler Annette Lundgaard og understreger, at vi også skal se tiden nu som en ny begyndelse. ”Vi har erfaringer og læring fra nedlukningen, men det er blevet meget klart, hvor vigtigt, det er, at kunne mødes. Folk tror ofte, at vi er en lukket klub, men det kan ikke være mere forkert. Man må gerne komme og opleve klubbens liv og fællesskab for vi vil, at det skal opleves som et meningsfuldt erhvervsfællesskab”.

I det kommende år vil vi fortsætte nogle af indsatserne fra det seneste år, hvor ”Bæredygtighed” og ”I samfundets tjeneste” skal være på dagsordenen.  Vi skal blandt andet besøge virksomheder, få oplæg og ikke mindst være nysgerrige på dem, der gør en forskel for andre enten via frivilligtarbejde eller gennem deres profession.

Lokale indsatser
Grindsted Rotary Klub har i mange år støttet velgørende og humanitære tiltag på globalt plan.

Det er fantastisk at vide, at man som medlem støtter bekæmpelse af polio, hjælper ved katastrofer, sikrer at fattige familier i Gambia kan være selvforsynende og sælge mad fra deres ”køkkenhaver” samt at deres børn får skolegang. Men der er også behov for at støtte lokalt.

I klubben har vi lagt mærke til at der i lokalområdet er mange frivillige ildsjæle og tiltag der fortjener et skulderklap eller en økonomisk håndsrækning. Det er en af klubbens fokusområder i det kommende år og vi skal fortsætte uddeling af ”skulderklap”. Dette Rotary-år sluttede netop med et ”skulderklap” til Karensmindes Venner.

Pause med udvekslingsstudenterne
På grund af Corona / Covid-19 har Rotary International besluttet at sætte programmet med udvekslingsstudenter på pause. Vi må se, hvordan denne spændende indsats kan komme i gang i gen efter C-19.

Usædvanligt Rotary år
På klubårets sidste møde den 14. juni gjorde den afgående præsident, Erik Serup Hansen status over Rotary-året. Covid-19 fik klubben til at gå online, og man kan mærke det stærke fællesskab og venskab blandt medlemmerne, men ingen tvivl om, at man manglede fællesskabet. Trods udfordringerne er klubben i fremgang og i god form. Inden kædeoverrækkelsen sluttede Erik Serup Hansen sin præsidentperiode af med at byde velkommen til Marianne Ladegaard Andersen fra Sdr. Omme medlem i klubben.

Faktaboks:
Rotary er et netværk med 1,2 millioner medlemmer på verdensplan. Rotary udfører og støtter velgørende og humanitært arbejde over hele verden.

Hvert år (dog ikke i Corona-året) sendes ca. 10.000 unge mennesker rundt i verden som udvekslingsstudenter, hvor de er indkvarteret i private hjem, og går i skole i det pågældende land.

Grindsted Rotary Klub er et erhvervsnetværk, hvor medlemmerne er fordelt på mange forskellige

fagområder, hvor medlemmerne har mulighed for at sparre med hinanden om de udfordringer, som hverdagen kan byde på. Derudover står Rotary i lokalområdet for en række aktiviteter og sikrer blandt andet, at unge kan komme på spændende udvekslingsophold i andre lande.

Grindsted Rotary Klub er stiftet d. 5. maj 1947.

Medlemmerne mødes hver mandag kl. 18.00-19.30 i Magion.

Bestyrelsen i Grindsted Rotary Klub 2021/2022:
Præsident:  Annette Lundgaard, Præsident Elect: Søren Leth Nielsen, Vice Præsident: Steen Kristensen, Past Præsident og sekretær: Erik Serup Hansen, Kasserer: Johnny Hansen,

Klubmester: Bruno Jochumsen.

Du kan følge Grindsted Rotary Klub på facebook eller via https://www.rotary.dk/clubs/grindsted

Grindsted Rotrayklubs medlemmer til medlemsmøde – Foto: Grindsted Rotary Klub