Årets Tema: Trekantområdets Festuge tager livtag med Afstand

Årets tema til Trekantområdets Festuge er afstand - PR-Foto: Trekantområdets Festuge

Programmet for Trekantområdets Festuge i uge 35 begynder at tage form. Nu er både årets tema samt en række hovedevents på plads.

– I år har vi valgt temaet Afstand. Vi lever i en tid, hvor alle skal holde afstand, og hvor vi måske også føler afstand og rammes af den. Kulturen afspejler vores liv – og derfor er årets tema både aktuelt og relevant. Men afstand er også et begreb, som vi kan forholde os til på mange nysgerrige og undersøgende måder. Og det glæder jeg mig til at opleve under festugen – sammen med en masse andre mennesker, siger Jesper Elkjær, der er formand for Kulturregion Trekantområdet, der står bag Trekantområdets Festuge.

I årets festuge har borgerne i Trekantområdet mulighed for at nedbryde afstanden og komme helt tæt på kulturlivet. Kunsten og kulturen rykker nemlig ud af de vante rammer og indtager nye locations i byerne i Trekantområdet slrover Trekantområdets Festuge i en pressemeddelelse.

Kom tæt på træer i patchwork
Man kan f.eks. indtage en kæmpe kunstinstallation syet i patchwork af hundredvis af borgere sammen med kunstner Tina Ratzer. Værket kan både opleves i Spinderihallerne i Vejle, Sundhedshuset i Fredericia, Byrådssalen i det nye rådhus i Haderslev – og senere på efteråret på Trapholt i Kolding.

På jagt efter kunsten
Familien kan gå på opdagelse i Den Store Hemmelige Kunstjagt, hvor børn og kunstnere har skabt og skjult kunst, som andre kan finde. Det kan for eksempel være lydkunst, performance og lerkunst, der skjules langs en forudbestemt rute, som kunstjægerne så får udleveret et skattekort til. Den Store Hemmelige Kunstjagt kan opleves i Billund, Kolding, Vejle og Middelfart.

”Kollektivet” kalder de unge
Unge fra tre forskellige byer i Trekantområdet er gået sammen om at skabe events for unge gennem hele festugen. Under navnet ”Kollektivet” har de skabt et program med både kunst, musik, skating og meget andet. Man kan møde ”Kollektivet” i Middelfart, Kolding og Haderslev.

Fortolk årets tema med lyrik
Et gennemgående kendetegn ved Trekantområdet Festuge er, at borgerne inviteres til at bidrage til aktiviteterne.

I år er de unge i Trekantområdet således inviteret til en lyrik-konkurrence, hvor der er 7 gange 1.000 kroner i præmie til vinderdigtene. Digtene skal være en del af udsmykningen af syv store installationer i byens rum. Man kan deltage i lyrik-konkurrencen via festugens hjemmeside.

Traditionsrig festuge
Trekantområdets Festuge er stadig fuld af gode traditioner som for eksempel Vejle Fjord Festival, Grindsted Festuge, Pap og Papir Festival, Best of Billund, Gadeteaterfestival, Sindssyg God Søndag, Kulturnætter i Vejle og Kolding og meget, meget mere. Så der er rig mulighed for at opleve alt hvad kulturlivet kan byde på i Trekantområdet.

Man kan følge med i programnyheder og konkurrencer på festugens hjemmeside: www.trekantfest.dk