Fjerde og sidste fase af genåbningen for rejseaktiviteter er på plads – vi byder turisterne velkommen!

Anni Matthiesen - Foto: René Lind Gammelmark

 Partierne bag aftalen om gradvis genåbning af rejseaktiviteter og de danske grænser er blevet enige om fjerde og sidste fase, som træder i kraft d. 26. juni. Med fjerde fase fjernes en lang række forhindringer for ind- og udrejse i EU-landene, og dét glæder det sydjyske folketingsmedlem og Venstres turismeordfører Anni Matthiesen, der har siddet med ved forhandlingsbordet.

Konkret betyder aftalen, at der fjernes yderligere isolations- og testkrav, og flere lande bliver tilgængelige for et meget stort antal rejsende. Vi får en ny ordning med coronapas for rejser i EU- og Schengenområdet, og det vil med et EU-coronapas være muligt at rejse ind i Danmark, hvis man er testet, vaccineret eller tidligere smittet med covid-19. Farverne for rejserestriktionerne vil desuden blive ændret, hvor også den grønne farve i rejsevejledningerne genindføres.

Det er rigtig positivt for hele den danske turismebranche og ikke mindst de mange følgeerhverv, rejsebranchen, erhvervslivet. Aftalen åbner desuden mere op for erhvervsrejsende, der ikke længere skal i karantæne, hvis de rejser fra et orange land.

”Gennem nu fire faser har vi åbnet Danmark mere og mere op – og på den måde kæmpet os tilbage til en mere normal hverdag igen. Det har været en hård kamp, og vi har i Venstre hele tiden forsøgt at lægge pres på regeringen – for at undgå unødvendige restriktioner. For vi ved, at de er med til at spænde ben for, at både vores turismebranche, hoteller og restauranter kan begynde at få en indtjening igen” siger Venstres turismeordfører Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:
”Corona-nedlukningen har sat dybe ar i hele vores turismeerhverv og alle følgeerhvervene. Derfor har det også fra min side været helt afgørende, at vi ikke holder Danmark lukket én dag længere end nødvendigt. Under det sidste forhandlingsmøde onsdag gjorde jeg det også klart, at regeringen nu har et ansvar for at lade vores udenlandske gæster vide, at de er mere end velkomne til at komme på besøg i vores skønne land. Det er jo super fint, at danskerne nu kan vælge at rejse ud – men så skulle der jo også helst komme udenlandske turister ind i landet – for ellers giver det jo ingen mening”.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon