GEV har fundet årsagen til nedbrud på elnettet den 10. og 11. juni

Foto: Pixabay.com

Den 10. og 11. juni oplevede forbrugerne i Grindsted udfald i strømmen..

GEV skriver på deres hjemmeside:

Efter at vi har haft flere besøg af Vestjyske Net for at finde frem til årsagerne til de store afbrydelser på elnettet på transformerstationen Grindsted Nord torsdag og fredag i forrige uge, så har vi fundet frem til at der desværre har været mus i vores anlæg derude. Vi har derfor gjort flere tiltag for at sikre, at vi mindsker risikoen for at noget lignende kan ske i fremtiden. Der er her i starten fokus på denne transformerstation, hvor vi har været alt igennem og derfra vil vi arbejde videre i 2021 og langt ind i 2022 for at mindske mulighederne for skadedyr på vores stationer rundt omkring i byen.

Vi har i Grindsted to større transformerstationer, der transformerer spændingen på elnettet fra 60 kV til 10 kV og mere end 80 transformerstationer, der igen transformerer spændingen på elnettet fra 10kV og til 0,4 kV, der også er den spænding der vil være hos forbrugerne. Derfor er vi også først ved at klarlægge, hvor stor en opgave det vil være at gennemgå alle stationer og tætne dem, så vi holder skadedyr ude i fremtiden. Arbejdet på Grindsted Nord er dog igangsat, ligesom det er i gang på Station Grindsted, der er den anden af de to store transformerstationer.

Heldigvis har vi meget få afbrydelser i Grindsted og med dette tiltag er det vores forhåbning og forventning, at vi fjerner evt. sårbarheder på stationerne. Det er dog også vigtigt at vi gør opmærksom på, at det er umuligt for GEV, som for alle andre forsyningsselskaber, at stille garantier i fremtiden. Vi tillader os dog at pege på vores oppetid på elnettet, som er over 99%.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon