Tag med på hestevognstur ud i kulturlandskabet omkring Museumsgården Karensminde

Foto: Billund Kommunes Museer

Hvorfor bosatte folk sig i området? Hvordan levede de og hvad levede de af? Og hvordan har det sat aftryk i landskabet og arkitekturen? Det og meget andet får du svar på, når vi igen denne sommer ruller af sted på ugentlige hestevognsture, der byder på spændende lokalhistorie og hyggelig fællesspisning.

Billund Kommunes Museer har igen i år i samarbejde med støtteforeningen Karensmindes Venner planlagt kulturhistoriske hestevognsture hen over sommeren. Turen byder bl.a. på historier om gården Karensminde, opdyrkning af heden, gamle herregårde, den gamle Loft-by, kloster og smuglere i Nollund, moderne landbrug og engens betydning.

”Vi ser frem til en række spændende, sjove og ikke mindst hyggelige ture med vores gæster, hvor lokalhistorien er i centrum. Det er andet år, vi gennemfører de længere kulturhistoriske hestevognsture, og vi har positive erfaringer med det gode samvær omkring lokalhistorien, gæsternes egne anekdoter og vores fællesspisning tilbage på museumsgården, hvor snakken kan forsætte.”, udtaler Jonas Hørup Ruskjær, museumsinspektør på Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.

Turen er tilrettelagt så alle, store som små, kan være med, og selve hestevognsturen varer knap to timer.

Efter endt tur serveres gedigen og velsmagende mad i Museumsgården Karensmindes kaffestue. Maden tilberedes af museets madkyndige frivillige og er som udgangspunkt lavet af gårdens egne råvarer.

Praktiske oplysninger
Billund Kommunes Museer. Museumsgården Karensminde, Morsbølvej 102, 7200 Grindsted. Husk Coronapas.

Vi starter kl. 16.00 og er færdige ca. 18.30.
Der køres ture hver onsdag fra uge 26 til og med uge 30.

Tilmelding foregår på museets hjemmeside: www.billundmuseum.dk.

Her bedes man gøre opmærksom på allergener, ønske om vegetarisk mad eller andet.

Turen koster 175 dkk for voksne og 85 dkk for børn

Tilmelding senest kl. 12.00 på dagen.

Der skal samlet minimum være otte deltagere for at turen gennemføres.

Menu:
Uge 26 : Bøf m. løg / sauce / kartofler / agurkesalat
Uge 27 : Karbonader / grønærter / kartofler / rødbeder
Uge 28 : Kyllingesteg / kartofler / sauce / rabarberkompot / agurkesalat
Uge 29 : Stegt flæsk / persillesauce / kartofler / rødbeder
Uge 30 : Bøf m. løg / sauce / kartofler / agurkesalat