Billund Kommunes Museer byder op til dans og kulturhistoriske oplevelser

Foto: René Lind Gammelmark

Programmet byder på sommeraktivitetsdage alle tirsdage og onsdage i skolernes sommerferie under overskrifterne ’Fra jord til bord’, ’Køn’ og ’Fra le til traktor’, med en masse museumsoplevelser, der bringer os alle – store som små – tættere på kulturhistorien.

Museet holder åbent alle dage i perioden fra  1 juni til 31. august 2021 kl. 10 – 16, alle onsdage kl. 10-18.

Kom tæt på kulturen i museets særudstillinger, de mange dyr og samvær i og omkring museets skønne omgivelser, der også rummer en masse fortællinger og muligheder for leg og fordybelse.

Tag med ud for at grave engvandingskanaler og bygge mini-andelsbyer, eller udforsk arbejds-fællesskaber og hvad der blev forventet af drenge og piger, mænd og kvinder, tag med ud på marken, i haven og gårdspladsen og værkstederne med hue og tørklæder på for at hjælpe til på gården eller tag de mindste med på skattejagt ud i kulturlandskabet og familien med på hestevognstur.

Vores håb er at lokalbefolkningen og områdets feriegæster får mange gode og gerne også forskellige kulturoplevelser under deres ophold, der bevæger.

Spændende sommeraktiviteter og folkedans for børn i uge 26
I den første uge af skolernes sommerferie har vi på Museumsgården Karensminde fokus på de mange forskellige arbejdsopgaver der finder sted på en enggård anno 1920-1950. arbejdsopgaver der ofte var fordelt mellem gårdens beboere. Her vil der være mulighed for at opleve både tøjvask, håndarbejde, ulddamer, arbejdende værksteder, arbejde i have og mark, fodring af dyr og meget andet.

I år bliver de enkelte uger tematiseret, både for at udfolde forskellige aspekter af vores fælles kulturhistorie, men også for at skabe forskellige oplevelser hen over sommeren.

”Vi har i år valgt at arbejde med forskellige historiske temaer og perspektiver på aktivitetsdagene på Museumsgården Karensminde. Her vil vi udfolde temaer som køn og arbejdsfællesskaber, jord til bord og ikke mindst industriens udvikling. Dette sker gennem vores aktiviteter, miniomvisninger og meget andet. Her i den første uge ser vi nærmere på arbejdsfællesskaber og opgaver på tværs af køn”, siger Jonas Hørup Ruskjær, museumsinspektør på Billund Kommunes Museer.

Om tirsdagen vil der også være en introduktion til folkedans for børn fra 0. klasse og op. Der vil blive danset små lette danse og sanglege for børn i alle aldre under ledelse af uddannet leder og med levende musik af spillemand på harmonika.

Hver onsdag fra uge 26-30 afrundes dagen fra ca. kl. 16-18 med en smuk hestevognstur. Under turen fortælles der om det kulturhistoriske landskab. Det er muligt at tilkøbe aftensmad efter endt tur.

Hestevognsturen kræver tilmelding, som du kan læse mere om på museets hjemmeside. Tilmelding er senest kl. 12 på selve dagen.

Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer for danske museer skriver Billund Kommunes museer i en pressemeddelelse.

Husk derfor coronapas når du besøger museet.