Region Syddanmark gør klar til sommerens COVID-19-testning

Foto: René Lind Gammelmark

Region Syddanmark vil i samarbejde med kommunerne tilpasse testkapaciteten med færre podere og åbningsdage samt kortere åbningstider, hvor det giver mening. Færre og færre lader sig nemlig teste på teststederne.

Tusindvis af syddanskere og udenlandske turister vil holde sommerferie i regionen de kommende uger. Men selvom syddanskerne går på ferie, og der kommer udenlandske turister på besøg, så er behovet for test-kapacitet samlet set faldende i forhold til tidligere på året.

Det betyder, at regionen i samarbejde med kommunerne løbende tilpasser testkapaciteten. Regionen vil hele sommeren være klar til at teste, der hvor borgerne befinder sig i sommerugerne skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Koncerndirektør Kurt Espersen bemærker, at udbredelsen af vaccinen har stor indflydelse på antallet af testede:

– Vi oplever generelt en nedgang i behovet for test, fordi borgerene nu kan bruge deres coronapas for vaccination 14. dage efter 1. vaccination. Vi har ligesom i resten af landet mærket en markant nedgang i behovet for testkapacitet. Det betyder, at vi løbende vil tilpasse testkapaciteten i samarbejde med kommunerne og følge de nationale myndigheders udmeldinger på området.

Åbningstiderne og antallet af podere justeres

Regionen har over de seneste par uger undersøgt behovet hos kommunerne. Regionen vil primært nedjustere i antallet af podere og åbningstider, så de reflekterer kommunernes behov hen over sommerferien. Enkelte hurtigteststeder lukkes ned, da deres primære opgave har været at teste eksempelvis skoler, der lukker ned henover sommeren. Testtilbuddet flyttes i stedet til et andet sted i kommunen, hvor de kan gøre større gavn.

Kurt Espersen forklarer:

– Vi tilpasser testkapaciteten nu, og så holder vi sammen med kommunerne og de nationale myndigheder tæt øje med behovet og udviklingen i hele sommerferien. Som det ser ud lige nu, er der især stille ude på teststederne i aftentimerne. Derfor vil flere steder lukke lidt tidligere i den tilpasning, vi har planlagt lige nu.

Sådan bliver du testet i sommerferien

Borgerne vil løbende kunne finde adresser og åbningstider på deres nærmeste faste PCR- og hurtigteststed på det nationale corana-oversigtskort, der ligger på regionens hjemmeside:

www.rsyd.dk/teststeder

De mobile PCR-testbiler, som regionen lancerede for et år siden, vil også denne sommer besøge de steder, hvor der ofte er mange mennesker, heriblandt strande og turistområder. Borgerne vil kunne finde en ugeoversigt for uge 27-32 over de mobile PCR-testbiler på regionens hjemmeside:

www.rsyd.dk/mobileteststeder

Planen for den kommende uge vil blive lagt op hver fredag fra fredag i uge 26. Hvis det bliver nødvendigt at tilpasse planen, vil den blive opdateret, senest dagen før der sker ændringer.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.