Månedens bog i Juli på Bibliotekerne i MAGION i Grindsted og i Sdr.Omme

I juli har vi på bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme tre gode bøger klar som månedens bøger skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Oplyst af Tara Westover
Denne bog er skrevet som roman, men bygger i høj grad på forfatterens eget liv. Og hvilket liv! Bogen gør et meget stærkt indtryk og er fantastisk velskrevet.

Pigen Tara og hendes brødre bliver udnyttet af deres fanatiske og sadistiske far, mens moren giver indtryk af nogle gange at være på deres side, men altid følger faren i den sidste ende. De lever på landet i det vestlige USA og holder sig helt for sig selv bortset fra at gå i mormonkirken. Børnene kommer ud for de mest vanvittige ulykker og skader på farens skrotplads og får aldrig nogen rigtig undervisning.

Tara og den ene af brødrene lærer sig selv at læse og studere og kommer senere i skole, hvor de klarer sig, selv om de er voldsomt langt bagefter. En anden bror er flere gange ved at dræbe søsteren, fordi han slet ikke kan styre sit temperament.

Man læser bogen med livet i hænderne.

Anja C. Andersen: En lille bog om månen
Nej, denne Anja Andersen er ikke håndboldspiller men professor i astrofysik og har modtaget priser for sin evne til at formidle det svære men spændende stof fra sit fagområde.

I korte kapitler med tegninger og fotos fortæller hun alt om månen, dens dannelse og udvikling og dens indvirkning på jorden, f.eks. ved tidevandet. Måneformørkelser forklares ud fra månens bevægelse rundt om jorden. Vi hører selvfølgelig også om de mange raketter, som mennesker har sendt til månen for at udforske den. Myten om at der slet ikke har været mennesker på månen, og at billederne fra Apollo-rejserne er lavet i et studie, bliver modbevist som den konspirationsteori, det er. En dejlig bog for alle, der interesserer sig for himmelrummet.

Ottos ikke-noget historier af Lars Daneskov
Ottos ikke—noget historier er en række små selvstændige historier om drengen Ottos liv. Lige meget hvor spændende en dag har været, er der altid sket ”ikke-noget” når far eller mor spørger. ”Ikke-noget” bliver foldet ud til en hel masse hverdagsagtige, men dog noget overdrevne oplevelser. Ottos-ikke noget historier er Lars Daneskovs anden bog om den lille Otto. Den kan dog sagtens læses, selvom man ikke har læst den første. Bogen er helt fantastisk til højtlæsning for de ca. 5-8-årige.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon