Sommerferie aktiviteter uge 27 – Fra jord til bord på Billund Kommunes Museer

Foto: Anette Sofia Svejstrup

Programmet byder på sommeraktivitetsdage alle tirsdage og onsdage i skolernes sommerferie under overskrifterne ’Fra jord til bord’, ’Køn’ og ’Fra le til traktor’, med en masse museumsoplevelser, der bringer os alle – store som små – tættere på kulturhistorien.

Kom tæt på kulturen i museets særudstillinger, de mange dyr og samvær i og omkring museets skønne omgivelser, der også rummer en masse fortællinger og muligheder for leg og fordybelse.

Tag med ud for at grave engvandingskanaler og bygge mini-andelsbyer, eller udforsk arbejds-fællesskaber og hvad der blev forventet af drenge og piger, mænd og kvinder, tag med ud på marken, i haven og gårdspladsen og værkstederne med hue og tørklæder på for at hjælpe til på gården eller tag de mindste med på skattejagt ud i kulturlandskabet og familien med på hestevognstur.

Vores håb er at lokalbefolkningen og områdets feriegæster får mange gode og gerne også forskellige kulturoplevelser under deres ophold, der bevæger.

Spændende sommeraktiviteter – fra jord til bord med grillet lam i uge 27
Her i uge 27 har vi på Museumsgården Karensminde fokus på hvordan man på gården har benyttet de mulige ressourcer. Derfor skal vi bl.a. med le i engen og slå hø, køre høsten hjem og se nærmere på fåret som husdyr og ressource. Til dette fulgte en række arbejdsopgaver der ofte var fordelt mellem gårdens beboere. Til middag vil gæsterne tirsdag have mulighed for at købe grillet lam med tilbehør.

”I uge 27 håber vi at kunne give vores gæster indsigt i de arbejdsgange og den brug af gårdens ressourcer og husdyr der var med til at sikre engbondens levestandard. Derfor viser vi bl.a. hvordan fåret anvendes i forskellige sammenhænge – vi klipper fåret, de dygtige ulddamer forarbejder ulden og tirsdag smider vi et lam på grillen som vores gæster kan være med til at spise til frokost mod betaling. Vi ser frem til nogle hyggelige dage på Museumsgården Karensminde”, udtaler Jonas Hørup Ruskjær, museumsinspektør på Billund Kommunes Museer

Hver onsdag fra uge 26-30 afrundes dagen fra ca. kl. 16-18 med en smuk hestevognstur. Under turen fortælles der om det kulturhistoriske landskab. Det er muligt at tilkøbe aftensmad efter endt tur.

Hestevognsturen kræver tilmelding, som du kan læse mere om på museets hjemmeside. Tilmelding er senest kl. 12 på selve dagen.

Vi følger naturligvis myndighedernes retningslinjer for danske museer.

Husk derfor coronapas når du besøger museet skriver Billund Kommunes Museer i en pressemeddelelse.