Rasmus Højgaard er en af de fire danske golfspillere der skal til Tokyo

Rasmus Højgaard - Foto: Lars Møller/BESETSELLER for DIF og Team Danmark

Det bliver Rasmus Højgaard, Joachim B. Hansen, Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen, der skal repræsentere Danmark på Kas

De fire spillere er alle efter indstilling fra Dansk Golf Union blevet udtaget af bestyrelsen for DIF, der er olympisk komité i Danmark.

”Jeg tror, at når turneringen begynder at nærme sig her om tre uger, så vil jeg begynde at glæde mig helt vildt, siger Rasmus Højgaard, der tillader sig at drømme stort.

”Det ville betyde rigtig meget for mig at kunne give Danmark en medalje. Det kan måske gøre golf mere kendt i resten af befolkningen,” siger Rasmus Højgaard.

Som Danmarks højest rangerende mandlige spiller igennem lang tid har Rasmus Højgaard hele tiden lignet en sikker OL-deltager. Ligeledes har det længe liget i kortene, at Joachim B. Hansen ville blive den anden danske herrespiller.

Hos damerne var der længe tre kandidater til de to pladser. Det endte med at blive Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen, der skal vise de danske farver frem i Tokyo.

Nanna Koerstz Madsen bliver dermed den første danske golfspiller, der deltager to gange ved de olympiske lege. I Rio de Janeiro var hun også den, der med en 13.-plads sikrede Danmarks bedste golfresultat.

OL chef de mission hos DIF, Søren Simonsen, ser frem til at følge den danske kvartet i Tokyo

”For andet sommer OL i træk er golf på programmet, og det bliver vildt spændende at se, hvordan de fire danskere kommer til at klare sig. Vi har set nogle store præstationer på både PGA og Europa Tour det seneste års tid, så vi tror og håber på nogle flotte præstationer – trods de vanskelige forhold i varmen og luftfugtigheden,” siger han.

Hos Team Danmark hæfter man sig ved det succesrige talentarbejde i dansk golf.

“Det er et bevis på det gode talentarbejde i dansk golf, at vi har kvalificeret såvel to herrer som to damer til OL i Tokyo. Jeg tror, at der er chance for, at Danmark kan blande sig i kampen om medaljer. I efteråret vandt Emily Pedersen f.eks. hele fire turneringer på Ladies European Tour, og 20-årige Rasmus Højgaard er et af de største golftalenter på den internationale scene. Jeg ser frem til at følge alle fire danskere på golfbanen i Tokyo,” siger Lars Balle Christensen, der er chef for forbundssamarbejde i Team Danmark.

 

Fakta om de danske spillere


Rasmus Højgaard
Alder: 20
Hjemmeklub: Gyttegård Golf Klub
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Største resultater: Vinder af Mauritius Open i 2019 (European Tour), vinder af UK Championship i 2020 (European Tour), vinder af Eisenhower Trophy (VM for hold) med det danske landshold 2018


Joachim B. Hansen
Alder: 30
Hjemmeklub: Hillerød Golf Klub
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Største resultater: Vinder af Joburg Open 2020 (European Tour), vinder af to turneringer på Challenge Tour og den samlede Challenge Tour-rangliste i 2018, sølv ved Eisenhower Trophy (VM for hold) med det danske landshold 2010.


Nanna Koerstz Madsen
Alder: 26
Hjemmeklub: Smørum Golfklub
Største resultater: To 2.-pladser på LPGA Tour i 2017 og 2019. En 3.-plads ved majoren ANA Inspiration 2021, sejr ved Tipsport Golf Masters 2016 (Ladies European Tour), tre sejre på den amerikanske Symetra Tour i 2017.


Emily Pedersen
Alder: 25
Hjemmeklub: Smørum Golfklub
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Største resultater: Fire sejre på Ladies European Tour 2020, samlet ranglistevinder på Ladies European Tour i 2021, en sejr på Ladies European Tour 2015, 2.-plads ved Scottish Open 2020 (LPGA Tour), på Europas Solheim Cup-hold i 2017, individuel europamester 

Få overblikket over det danske hold og download atletbilleder til redaktionelt brug på www.ol.dk. Følg det danske hold til OL i Tokyo via @danmarktilol på Facebook og Instagram.umigaseki Country Club, når den olympiske golfturnering for mænd bliver afviklet i uge 30 og 31