Billund Vand og GEV er Billund Kommunes første ”Vilde virksomheder

GEV i Grindsted kan nu skilte med, at de er blevet en ”Vild Virksomhed”. - Foto: Bilund Kommune

Som en del af Billund Kommunes indsats for at blive Danmarks vildeste kommune vil kommunen forære gratis skilte til virksomheder og haveejere, der arbejder for at gøre deres arealer mere vildtvoksende.

Som de første virksomheder i Billund Kommune har Billund Vand og GEV modtaget et informationsskilt fra Billund Kommune, der fortæller, at virksomhederne har givet plads til mere natur på deres grønne arealer.

”I Billund Vand & Energi har vi valgt at lade nogle af vores grønne arealer stå uklippet, og vi ser allerede nu meget mere liv på arealerne,” fortæller Randi Hovgård Nielsen, der er Kunde- og Økonomichef i Billund Vand & Energi og fortsætter:

 ”Skiltet er med til at vise, at det er noget vi aktivt har valgt, og at det ikke er sløseri, når vi ikke klipper vores grønne arealer. Vi gør det, fordi vi ønsker mere vild natur i Danmark og i Billund Kommune.”

 Vild natur er ikke en falliterklæring

Mange haveejere og virksomhedsejere oplever, at højt græs og ”ukrudt” i forhaven bliver set som et udtrykt for, at man har opgivet at passe området på grund af manglende overskud i hverdagen eller økonomi. Derfor kan både private og virksomheder nu få et flot skilt, som kan sættes op på grunden og dermed fortælle forbipasserende og naboer, at der er en mening med vildskaben.

Vilde rabatter og vilde byrum

Gennem flere år har Billund Kommune udnævnt udvalgte vejkanter til ”Vilde Rabatter” og skåret ned på de hyppige græsslåninger. Der er også initiativer på vej for at gøre byens grønne områder lidt vildere og rigere på blomster, smådyr og oplevelser, hvilket bl.a. snart kan opleves på Ribersvej i Grindsted.

Kommunens indsats bliver nu suppleret med initiativer fra virksomheder og private haveejere.

”Vi oplever en stigende interesse blandt virksomheder som f.eks. Billund Vand & Energi og GEV, der gerne vil give plads til mere vild natur i deres nære omgivelser,” udtaler Per Nyhus formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Også blandt boligforeninger og haveejere er der vist interesse for at byde naturen velkommen indenfor hækken.

 ”Vi hilser frivillige initiativer velkommen og lægger vægt på, at udviklingen mod mere vild natur i byerne sker gennem dialog og samarbejde med kommunens borgere og virksomheder,” understreger Per Nyhus.

Giver du selv plads til vilde blomster og smådyr i din have, kan du også få et gratis skilt fra Billund Kommune, som allerede nu kan afhentes i receptionen på rådhuset, Jorden Rundt 1 i Grindsted.

FAKTA